Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι για το πετρέλαιο με κέρδη 2,8% για το Brent και 2,3% για το αμερικανικό αργό

Ράλι για το πετρέλαιο με κέρδη 2,8% για το Brent και 2,3% για το αμερικανικό αργό
Ξεπέρασε τα 73 δολάρια το Brent και τα 68 δολάρια το αμερικανικό αργό
Επιστροφή σε ισχυρή άνοδο για τις τιμές του μαύρου χρυσού, μετά τη διαβεβαίωση από τη Σ. Αραβία αλλά και άλλα μέλη του ΟΠΕΚ, ότι το πετρελαϊκό καρτέλ θα διατηρήσει τη συμφωνία για περιορισμό της ημερήσιας παραγωγής του –στην οποία έχει συμφωνήσει και η Ρωσία- έως το τέλος του 2018.
Όπως τόνισαν πηγές του ΟΠΕΚ τα κράτη – μέλη του οργανισμού είναι έτοιμα να καλύψουν οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει στην αγορά από τη μειωμένη παραγωγή ορισμένων χωρών, όπως το Ιράν και η Βενεζουέλα.
Αποτέλεσμα ήταν ένα ράλι ανακούφισης, με το προθεσμιακό συμβόλαιο για το Brent να ενισχύεται 2,8% και να φθάνει στο επίπεδο των 77,33 δολαρίων, ενώ ενδοσυνεδριακά ξεπέρασε και τα 74 δολάρια.
Σε ανάλογη πορεία και το προθεσμιακό συμβόλαιο για το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI), με άνοδο της τάξης του 2,3% στα 68,28 δολάρια, ενώ κατά τη διάρκεια των πέντε προηγούμενων συνεδριάσεων είχε σημειώσει απώλειες σχεδόν 7,6%.
Θετική επίδραση στην αγορά είχε και η ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας ότι πιθανή πτώση της τιμής του πετρελαίου δεν πρόκειται να δημιουργήσει κινδύνους για τον χρηματοοικονομικό κλάδο της χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία έχουν συμφωνήσει να μειώσουν την ημερήσια παραγωγή τους κατά περίπου 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Η συμφωνία ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017 και το πιθανότερο, αν και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, είναι ότι θα διατηρηθεί έως και τα τέλη του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης