Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Lamda Development: Αύξηση καθαρών κερδών 29,4%, στα 2,2 εκατ. ευρώ στο α' 3μηνο 2018 - Στα 14 εκατ. τα EBITDA

Lamda Development: Αύξηση καθαρών κερδών 29,4%, στα 2,2 εκατ. ευρώ στο α' 3μηνο 2018 - Στα 14 εκατ. τα EBITDA
Ο δείκτης καθαρού δανεισμού προς την αξία του επενδυτικού χαρτοφυλακίου Net Loan to Value ανέρχεται στο 41,5%
Σε θετική πορεία κινήθηκαν τα οικονομικά μεγέθη α' τριμήνου 2018 της Lamda Development, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιερίας.
Σε αυτήν αναφέρεται ότι «τα συνολικά ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα EBITDA του ομίλου προ αποτιμήσεων το α΄ τρίμηνο 2018 εκτινάχθηκαν σε €14 εκατ., καταγράφοντας αύξηση 44,3% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2017 ως αποτέλεσμα, αφενός μεν, της εξαγοράς του 50% του εμπορικού κέντρου The Mall Athens, αφετέρου δε, της νέας επίδοσης ρεκόρ των εμπορικών κέντρων. Εάν δεν είχε προηγηθεί αυτή η εξαγορά το συνολικό EBITDA θα ήταν αυξημένο κατά 6%.
Κατά το α΄ τρίμηνο 2018, ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση 7,8% σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο 2017, ενώ η συνολική επισκεψιμότητα των εμπορικών κέντρων κατά την ίδια χρονική περίοδο κατέγραψε αύξηση της τάξεως του 6,7% επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση της εταιρείας για την παροδική επίπτωση της αποχώρησης εμπόρου λιανικής με σημαντική έκθεση καταστημάτων στα εμπορικά κέντρα αλλά και της αντοχής που επιδεικνύουν τα εμπορικά κέντρα στο εγχώριο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.
 

Η μέση πληρότητα των εμπορικών μας κέντρων προσεγγίζει το 99% με ιδιαίτερα έντονο το ενδιαφέρον για νέες μισθώσεις.
Η διαφοροποίηση της δραστηριότητας των εμπορικών μας κέντρων σε σύγκριση με την λοιπή αγορά λιανικής επιβεβαιώνεται από την προτίμηση που σταθερά επιδεικνύει το καταναλωτικό κοινό.
Οι συνεργάτες μας, έμποροι λιανικής, τυγχάνουν συνεχούς υποστήριξης σε προωθητικές ενέργειες διαφήμισης και επικοινωνίας προσβλέποντας στα οφέλη των υψηλών ποσοστών επισκεψιμότητας.
Η λειτουργική κερδοφορία του εμπορικού κέντρου The Mall Athens ανήλθε στα €7,4 εκατ. σημειώνοντας άνοδο 4,2%. Σημειώνεται ότι ο τζίρος των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση 5,7% ενώ ο αριθμός των επισκεπτών παρουσίασε αύξηση 4,2%.
Η λειτουργική κερδοφορία του Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη ανήλθε σε €4,1 εκατ., παρουσιάζοντας άνοδο 7,9%.
Ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση 9,1% και αύξηση του αριθμού των επισκεπτών κατά 8,1%.
Σε ότι αφορά το Golden Hall, η λειτουργική του κερδοφορία το α΄ τρίμηνο 2018 ανήλθε σε €4,5 εκατ., παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση 7,1%.  
Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων κινήθηκε ανοδικά καταγράφοντας αύξηση 9,9% ενώ ο αριθμός των επισκεπτών κινήθηκε ανοδικά με αύξηση 11,6%.   
 

Το συνολικό ενοποιημένο EBITDA προ αποτιμήσεων του ομίλου ανήλθε στα €14,0 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση κατά 44,3% αποτυπώνοντας την άνοδο της λειτουργικής κερδοφορίας των εμπορικών μας κέντρων.  
Σε ενοποιημένο επίπεδο τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε €2,2 εκατ. έναντι €1,7 εκατ. το α΄ τρίμηνο του 2017.
Η Καθαρή Αξία Ενεργητικού προ φόρων Net Asset Value ανήλθε σε €397,4 εκατ. (€5,10 ανά μετοχή).  
Η μετοχή της εταιρείας ακολουθώντας την καθοδική τάση του Χρηματιστηρίου Αθηνών,  παρουσιάζει  πτώση 7,4% σε σχέση με το κλείσιμο την 29/12/2017, με τιμή μετοχής €6,39 στις 29/03/2018.
Ο δείκτης καθαρού δανεισμού προς την αξία του επενδυτικού χαρτοφυλακίου Net Loan to Value ανέρχεται στο 41,5%, επίπεδο πολύ ικανοποιητικό.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι, με ημερομηνία αναφοράς 31/03/2018, η Εταιρεία είχε στη κατοχή της 1.866.007 ίδιες μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 2,34% επί του συνόλου, με μεσοσταθμικό κόστος κτήσεως €3,87 ανά μετοχή.

Οι εξελίξεις για το Ελληνικό

Στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατηγικής της εταιρείας, σύμφωνα με την οποία επικεντρώνει τις δραστηριότητές της στον τομέα των εμπορικών κέντρων όπως και στην εμβληματική  επένδυση του Ελληνικού, η Εταιρεία προέβη σε πώληση των ιδιοκτησιών που κατείχε η κατά 100% θυγατρική της, LAMDA Estate Development S.A., στο κτίριο γραφείων Kronos Business Center στο Μαρούσι, έναντι τιμήματος €6,5 εκατ.
Κατά το α΄ τρίμηνο του 2018 εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο εγκρίθηκε το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά, κατόπιν σχετικής θετικής γνωμοδοτήσεως της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η έκδοση του συγκεκριμένου Προεδρικού Διατάγματος, συνεπάγεται την επιτυχή ολοκλήρωση ενός εκ των κυριότερων συμβατικά προβλεπόμενων προαπαιτούμενων, η ολοκλήρωση των οποίων θα επιτρέψει τη μεταβίβαση των μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. και θα σηματοδοτήσει την έναρξη υλοποίησης του έργου.
Θέμα χρόνου είναι πλέον η εξασφάλιση της οικοδομικής άδειας για την ανάπτυξη της δυτικής πτέρυγας του κτιρίου του πρώην Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC) αφού τον τρέχοντα μήνα Μάιο εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εγκρίνει τη χωροθέτηση του επενδυτικού μας σχεδίου.
Η επένδυση αυτή θα συμπληρώσει και θα ενισχύσει το υφιστάμενο εμπορικό κέντρο Golden Hall και έχει προϋπολογισμό €25 εκατ. Στόχος είναι η ολοκλήρωση της επένδυσης πριν το τέλος του 2019».  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης