Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ κατά της κυβερνητικής πολιτικής λιτότητας

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ κατά της κυβερνητικής πολιτικής λιτότητας
Στις 11:00 η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος
Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί σήμερα η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Η απεργιακή συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση προκειμένου να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση και στις «καταστροφικές πολιτικές για κοινωνία και οικονομία με δυσβάσταχτα μέτρα».
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ προχωρούν στην απεργιακή αυτή κινητοποίηση και σε συνεργασία με τους κοινωνικούς και επιστημονικούς Φορείς, που έχουν πληγεί από τις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας και υπερφορολόγησης.
Τα Συνδικάτα κάνουν λόγο για συνεχή επιδείνωση του βιωτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών.
«Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε για άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μέτρων, για την υλοποίηση ουσιαστικών μέτρων ανακούφισης των ανέργων, για την επαναφορά των συντάξεων σε αξιοπρεπή επίπεδα, για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, για την επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και για την αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας» σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους τα συνδικάτα και προσθέτουν πως «ο αγώνας είναι μονόδρομος».
Σημειώνεται πως το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην Ομόνοια στις 10.30 το πρωί.
Στην απεργία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης