Άμυνα – Διπλωματία

Η Ινδία αγοράζει S-400 από την Ρωσία έναντι 6,2 δισ. δολαρίων

Η Ινδία αγοράζει S-400 από την Ρωσία έναντι 6,2 δισ. δολαρίων
Η Ινδία αγοράζει S-400 από την Ρωσία έναντι 6,2 δισ. δολαρίων
Η Ρωσία σχεδιάζει να πουλήσει στην Ινδία συστοιχίες συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 έναντι του ποσού των 6,2 δισ. δολαρίων, γράφει η ρωσική εφημερίδα RBK επικαλούμενη δύο πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα RBK επικαλούμενη δύο πηγές του ρωσικού υπουργείου ‘Άμυνας, αναφέρεται πως οι δύο πλευρές υπέγραψαν την Δευτέρα μνημόνιο προθέσεων, η Ινδία θα διαθέσει για την αγορά των συστοιχιών αυτών το ποσό των 6,2 δισ.ν δολαρίων, ενώ η σχετική συμφωνία για την αγορά των S-400 από την Ινδία βρίσκεται στην τελική της φάση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το μοναδικό εμπόδιο για την υπογραφή της συμφωνίας είναι το ενδεχόμενο να επιβληθούν στην Ινδία αμερικανικές κυρώσεις με βάση τον ψηφισθέντα τον Αύγουστο του 2017 αμερικανικό νόμο CAATSA (Countering America's Adversaries Through Sanctions Act, Νόμος για την αντιμετώπιση αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων).
Ο αμερικανικός αυτός νόμος προβλέπει την επιβολή κυρώσεων σε χώρες που συνάπτουν μεγάλες συμφωνίες με τις ρωσικές επιχειρήσεις που ανήκουν στη αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας.
Παράλληλα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το ινδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΡΤΙ και ο οποίος συμμετείχε στις σχετικές συνομιλίες με την Ρωσία, δήλωσε ότι οι συζητήσεις γύρω από το «οικονομικό μέρος» της συμφωνίας έχουν ολοκληρωθεί και πρόσθεσε πως η Ρωσία και η Ινδία θα ανακοινώσουν την υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας τον Οκτώβριο κατά την διάρκεια της συνάντησης των δύο ηγετών τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης