Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: H πολιτική αναταραχή επέστρεψε στην ευρωζώνη λόγω της Ιταλίας

Rabobank: H πολιτική αναταραχή επέστρεψε στην ευρωζώνη λόγω της Ιταλίας
Αυξάνονται οι πιθανότητες για πρόωρες εκλογές στην Ιταλία τον Σεπτέμβριο του 2018
Την εκτίμηση ότι η πολιτική αναταραχή έχει επιστρέψει στην ευρωζώνη εκφράζουν αναλυτές της Rabobank καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων της περιφέρειας ενισχύονται και η ζήτηση για ασφαλή καταφύγια είναι σε υψηλά επίπεδα.
«Ενώ η Ιταλία βυθίστηκε στο χάος, η ισπανική κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με πρόταση μομφής στο τέλος της εβδομάδας.
Η κυβέρνηση Rajoy μπορεί να επιβιώσει, παρά μια καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου σε μια υπόθεση διαφθοράς στην οποία συμμετέχουν μέλη του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος.
Αντιθέτως, η Ιταλία σχεδόν σίγουρα έχει μπροστά της αρκετούς μήνες αναταραχής» επισημαίνεται σε σχετική ανάλυση.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Rabobank, η συνειδητοποίηση ότι η συνοχή της ευρωζώνης ενδέχεται να απειληθεί και πάλι από τη λαϊκιστική παλίρροια της Ιταλίας έχει προκαλέσει ένα κύμα προσαρμογής των θέσεων, το οποίο έχει φτάσει σε επίπεδα πανικού στα περιφερειακά ομόλογα.
Παρόλο που ο πρόεδρος Sergio Mattarella επέλεξε τον πρώην αξιωματούχο του ΔΝΤ Carlo Cotterelli για να ηγηθεί μιας μεταβατικής κυβέρνησης, υπάρχουν λίγες ελπίδες ότι η κυβέρνηση αυτή θα εγκριθεί από το κοινοβούλιο, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες για πρόωρες εκλογές, πιθανότατα τον Σεπτέμβριο.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές έρχονται αντιμέτωποι με την ενίσχυση της λαϊκιστικής ρητορικής κάτι που θεωρείται απίθανο να αλλάξει μέχρι τις εκλογές.
Στα μάτια πολλών Ιταλών ψηφοφόρων, οι Βρυξέλλες ευθύνονται, τουλάχιστον εν μέρει, για τα στάσιμα επίπεδα ανάπτυξης της χώρας και τα σχετικά υψηλά επίπεδα ανεργίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης