Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Haaertz: Προβληματισμός από το Ισραήλ για την πιθανή πώληση των F-35 στην Τουρκία από τις ΗΠΑ

Haaertz: Προβληματισμός από το Ισραήλ για την πιθανή πώληση των F-35 στην Τουρκία από τις ΗΠΑ
Σύμφωνα με την Haaretz, το Ισραήλ ζητά από τις ΗΠΑ να παραδώσει στην Τουρκία F-35 με υποβαθμισμένο λογισμικό
Την έντονη ανησυχία του αναφορικά με την πώληση των αεροσκαφών F-35 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία εξέφρασε το Ισραλήλ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Haaretz, το οποίο αναφέρει ότι το Ισραήλ έχει ζητήσει από την Ουάσιγκτον να παραδώσει στην Άγκυρα αεροσκάφη με υποβαθμισμένο λογισμικό.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το δημοσίευμα της εφημερίδας, η οποία επικαλείται δηλώσεις ισραηλινού αξιωματούχου, το Ισραήλ επιθυμεί να παραμείνει η μόνη χώρα στη Μέση Ανατολή που θα έχει στην κατοχή της F-35, προκειμένου να διατηρήσει το στρατιωτικό της πλεονέκτημα.
Παρά το γεγονός ότι η επίσημη πλευρά του Ισραήλ αρνήθηκε το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν σχετικά διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, πηγές από την Ουάσιγκοτν επιβεβαιώνουν το δημοσίευμα της Haaretz ότι οι συζητήσεις μεταξύ των δύο χωρών κινήθηκαν γύρω από το λογισμικό το οποίο θα επιτρέπει την αναβάθμιση των ικανοτήτων των F-35.
Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ αναμένεται να παραλάβει το σχετικό λογισμό, το οποίο θα βελτιώνει την απόδοση των αεροσκαφών του, τον Ιούλιο του τρέχοντος έτος, επιθυμώντας παράλληλα οι ΗΠΑ να παραδώσουν στην Άγκυρα τα αεροσκάφη χωρίς το λογισμικό.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, τόνισε ότι δεν έχει ακόμα αποφασίσει εάν θα παραδώσει η Ουάσικγτον τα αεροσκάφη στην Άγκυρα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η «τάση» της Τουρκίας είναι «λανθασμένη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης