Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mattarella (ΠτΔ Ιταλίας): Απέρριψα τον υποψήφιο ΥΠΟΙΚ, επειδή ο διορισμός του θα σήμανε συναγερμό για τις αγορές

Mattarella (ΠτΔ Ιταλίας): Απέρριψα τον υποψήφιο ΥΠΟΙΚ, επειδή ο διορισμός του θα σήμανε συναγερμό για τις αγορές
Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι εμπόδισα το σχηματισμό κυβέρνησης,τόνισε ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας
Τους λόγους για τους οποίους απέρριψε την υποψηφιότητα του καθηγητή Paolo Savona για τη θέση του υπουργού Οικονομικών εξήγησε σε σύντομη δήλωσή του ο πρόεδρος της Ιταλίας Sergio Mattarella, μετά την  άκαρπη συνάντηση που είχε σήμερα (27/5) με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Giuseppe Conte.
Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι εμπόδισα το σχηματισμό κυβέρνησης, αντίθετα συνέστησα προσεκτικά βήματα σύμφωνα με τις προβλέψεις του Συντάγματος, τόνισε ο Mattarella.
Διευκρίνισε πως αρνήθηκε να δώσει την έγκριση του στο πρόσωπο του Paolo Savona για το υπουργείο Οικονομικών, καθώς όπως είπε, η στάση του εναντίον του ευρώ θα σήμανε συναγερμό στις αγορές.
Δήλωσε ότι ο υποψήφιος υπουργός Οικονομικών έχει μιλήσει υπέρ της εξόδου της Ιταλίας από την Ευρωζώνη και ότι η επιλογή του στέλνει ένα μήνυμα για την ίδια την κυβέρνηση. Διευκρίνισε δε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τον ρόλο του εγγυητή και για τον υπουργό Οικονομικών.
Οι απώλειες στις αγορές αφαίρεσαν οικονομίες από τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες, είπε ο Mattarella  προσθέτοντας ότι οφείλει να διαφυλάξει τις οικονομίες των Ιταλών.
Η συμμετοχή στην Ευρωζώνη είναι θεμελιώδους σημασίας για την Ιταλία, είπε ο πρόεδρος και πρόσθεσε ότι θα περιμένει για να αποφασίσει εάν θα προκηρύξει νέες εκλογές και ότι θα αποφασίσει σύντομα τα επόμενα βήματα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης