Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένταση στο Βερολίνο λόγω συγκέντρωσης της AfD και αντιδιαδηλώσεων

Ένταση στο Βερολίνο λόγω συγκέντρωσης της AfD και αντιδιαδηλώσεων
Το μεσημέρι, ένα πλήθος διαδηλωτών της AfD έκανε πορεία από τον κεντρικό σταθμό του Βερολίνου προς την πύλη του Βραδεμβούργου
Τεταμένο ήταν το κλίμα σήμερα (27/5) στο Βερολίνο, καθώς έλαβαν χώρα συγκέντρωση του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία) AfD και αντιδιαδηλώσεις αριστερών σχημάτων.
Το μεσημέρι, ένα πλήθος διαδηλωτών της AfD έκανε πορεία από τον κεντρικό σταθμό του Βερολίνου προς την πύλη του Βραδεμβούργου, φωνάζοντας συνθήματα κατά της καγκελαρίου Angela Merkel και υπέρ της αποχώρησής της.
Στην άλλη όχθη του Σπρέε, μπροστά από το Ράιχσταγκ, την έδρα της βουλής, χιλιάδες συνδικαλιστές, απλοί Βερολινέζοι και μέλη ενώσεων ή κομμάτων, ανταγωνίζονταν αυτή τη συγκέντρωση της άκρας δεξιάς.
Οι τελευταίοι απέκλεισαν μια γέφυρα υποχρεώνοντας τους διαδηλωτές της AfD να αλλάξουν την αρχική τους διαδρομή.
Οι ακροδεξιοί διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία τους από άλλον δρόμο.
Αλλού η αστυνομία ανακοίνωσε πως χρειάσθηκε να καταφύγει σε δακρυγόνα για να χωρίσει ορισμένους διαδηλωτές.
Πλοία κατά της AfD, διακοσμημένα με πανό και μπαλόνια, συμμετείχαν επίσης στη συγκέντρωση, ενώ νυκτερινά κέντρα είχαν προβλέψει να πνίξουν τα συνθήματα της άκρας δεξιάς μέσα στη μουσική τέκνο με τη βοήθεια μεγαφώνων τοποθετημένων σε καμιονέτες και σε πλοία.
Εξαιτίας των φόβων για βίαια επεισόδια, περίπου 2.000 αστυνομικοί κλήθηκαν για να εξασφαλίσουν την τάξη, καθώς ομάδες που δηλώνουν «αντιφασιστικές» είχαν υποσχεθεί να σαμποτάρουν την πορεία της AfD.
Υπενθυμίζεται ότι, στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου 2017 η AfD έλαβε ποσοστό 13%  και πλέον στρέφεται και στη μορφή των κινητοποιήσεων προκειμένου να εκφράσει τη διαμαρτυρία της για την πολιτική της Merkel.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης