Ξυδάκης: Να πάψουν να μιλούν με ατάκες οι πολιτικοί – O ΣΥΡΙΖΑ έκανε πολλά και θα μπορούσε να έχει προχωρήσει κι άλλα

Ξυδάκης: Να πάψουν να μιλούν με ατάκες οι πολιτικοί – O ΣΥΡΙΖΑ έκανε πολλά και θα μπορούσε να έχει προχωρήσει κι άλλα
«Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε κάποια πράγματα, έκανε πολλά, θα μπορούσε να έχει προχωρήσει κι άλλα», σύμφωνα με τον Ν. Ξυδάκη
Για «δειλία προς τον ελληνικό λαό» από την πλευρά των πολιτικών έκανε λόγο ο βουλευτής Β΄ Αθηνών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ξυδάκης, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ "Πάμε Αλλιώς".
Ό ίδιος υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε κάποια πράγματα, έκανε πολλά, θα μπορούσε να έχει προχωρήσει κι άλλα», όπως μία φορολογική μεταρρύθμιση, αλλά και ότι «προχωρά το σχέδιο αναδιάρθρωσης του δημοσίου τομέα, υπάρχουν θέματα που η κυβέρνηση έκανε με επάρκεια, πχ στα ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας».
Ο κ. Ξυδάκης περιγράφοντας τα εθνικά προτάγματα των επόμενων χρόνων, σημείωσε ότι το θέμα είναι «πώς θα φτιάξουμε το κράτος, θα αναδιαρθρώσουμε την παραγωγή και θα θωρακίσουμε την οικονομία μας και πώς θα εμπνεύσουμε τις νεώτερες γενιές για να έχουμε ένα στόχο ως λαός σε βάθος 5-10ετίας», ενώ σημείωσε ότι «όλος ο πολιτικός διάλογος γίνεται μεταξύ ιδρυματισμένων πολιτικών και πολιτικών συντακτών.
Αυτό πρέπει να αλλάξει, οι πολιτικοί πρέπει να πάψουν να μιλούν με ατάκες».
Ακόμη, ο κ. Ξυδάκης σημείωσε πως υπάρχει ιστορικά ένα πλειοψηφικό ρεύμα στην Ελλάδα, που φτάνει μέχρι 60% που είναι αριστερά και στο κέντρο, προσθέτοντας πως «μια αριστερή και κεντρώα πλειοψηφία είναι εφικτή με πρόσωπα που με ειλικρίνεια και ευθύνη θα εκφράσουν αυτές τις αρχές».
Όπως ανέφερε «η συζήτηση περί συμμαχιών έχει ένα στρατηγικό περιεχόμενο. Γίνεται για να εκφράσει την κοινωνία», συμπληρώνοντας ότι «οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να καταλάβουν τα νέα κοινωνικά υποκείμενα.
Από κει και πέρα να δούμε με ποιες πολιτικές συμμαχίες θα πάμε, σε πνεύμα καταλλαγής, όχι με εξόντωση.
Με ένταση επιχειρημάτων κι αντιθέσεις βέβαια, και με συγκρούσεις ακόμη, αλλά να προχωρήσουμε μπροστά. Υπάρχει ιστορικά ένα πλειοψηφικό ρεύμα στην Ελλάδα, που φτάνει μέχρι 60% που είναι αριστερά και στο κέντρο. Μια αριστερή και κεντρώα πλειοψηφία είναι εφικτή με πρόσωπα που με ειλικρίνεια και ευθύνη θα εκφράσουν αυτές τις αρχές».
Αναφορικά με το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, σημείωσε ότι «είναι προς το συμφέρον μας να έχουμε καλές σχέσεις με τους γείτονες, να έχουμε σταθερή γειτονία, καλή γειτονία.
Είμαστε μια χώρα με πολλαπλάσιο ΑΕΠ, πολύ ισχυρότερες ένοπλες δυνάμεις, πολύ πιο ισχυρό brand».
Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «δεν μπορείς να ασκείς εξωτερική πολιτική υπό την πίεση συλλαλητηρίων και ειδικά όταν ο λόγος που ακούγεται εκεί είναι ακραίος, εμπρηστικός κι αδιέξοδος».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS