Τελευταία Νέα
Οικονομία

Le Maire (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Θα βρεθεί ο κατάλληλος συμβιβασμός για το ελληνικό χρέος

Le Maire (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Θα βρεθεί ο κατάλληλος συμβιβασμός για το ελληνικό χρέος
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να έχει πλήρη πρόσβαση στις αγορές
Στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με στόχο τη γεφύρωση του χάσματος με το ΔΝΤ έχουν επικεντρωθεί οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του Washington Group στον Καναδά, όπου θα διεξαχθεί η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών του G7.
Τη βεβαιότητα του για την επίτευξη του κατάλληλου συμβιβασμού μεταξύ όλων των κρατών-μελών της ευρωζώνης για μια «καλή διευθέτηση του ελληνικού χρέους», εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire, προσθέτοντας ότι η λύση αυτή θα πρέπει να είναι «σαφής, αξιόπιστη και κατανοητή για τις αγορές».
Όπως υποστήριξε, φτάνουμε στο τέλος του ελληνικού προγράμματος, πρέπει να ληφθούν αποφάσεις σε περιορισμένο χρονικό διάστημα και οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους συνεχίζονται.
«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα θα είναι επιτυχής. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα έχει πλήρη πρόσβαση στις αγορές.
Όλοι οι θεσμοί είναι πλήρως δεσμευμένοι σε αυτόν το στόχο, καθώς και οι ελληνικές Αρχές» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.
Ο Le Maire τόνισε ότι η Ελλάδα έχει λάβει σημαντικές αποφάσεις και πρόσθεσε ότι οι εταίροι υπολογίζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει τα τελευταία βήματα για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης τον Ιούνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης