Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Είμαστε ακόμα μακριά από την ημέρα των εκλογών – Θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας

Τζανακόπουλος: Είμαστε ακόμα μακριά από την ημέρα των εκλογών – Θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας
Η εκλογολογία είναι το καταφύγιο του πολιτικά ηττημένου είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την θέση ότι τα περί πρόωρων εκλογών είναι ευφάνταστα σενάρια διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι ακόμα είμαστε μακριά από εκλογές.
«Θέση του πρωθυπουργού είναι η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη θητεία της.
Η εκλογολογία είναι το καταφύγιο του πολιτικά ηττημένου.
Αν γίνονταν σήμερα εκλογές, οι διαπραγματεύσεις για τη έξοδο από το πρόγραμμα θα σταματούσαν και η οικονομία θα καταστρεφόταν» υποστήριξε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος κληθείς να τοποθετηθεί στην αιτίαση της κας. Γεννηματά ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευτεί τους όρους της μεταμνημονιακής εποχής, υποστήριξε ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει λάβει αυτή την εντολή από τις εκλογές του 2015.
«Είμαστε πολύ μακριά από την ημέρα των εκλογών.
Έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε.
Η κα.Γεννηματά αποφάσισε να ταχθεί με τη ΝΔ.
Ας ακούσει τι της λένε οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές» υποστήριξε ο κ.Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι συμπαγής και αρραγής και ότι συνεχίζει βάσει της συμφωνίας που έχει γίνει ήδη από το 2015.
Όσον αφορά το μέτωπο της οικονομίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα θα είναι καθαρή καθώς δεν θα έχουμε προληπτική γραμμή στήριξης και νέο μνημόνιο.
«Η βασική πολιτική στόχευση της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της δ’ αξιολόγησης, των διαπραγματεύσεων για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και η επόμενη ημέρα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση σέβεται απόλυτα τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων, αν και όπως είπε, με βάση το δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργηθεί από το 2019 και μετά, «μπορούμε να προχωρήσουμε σε φοροελαφρύνσεις».
Όσον αφορά τα εθνικά θέματα και τη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις και ότι η ελληνική πλευρά έχει θέσει ως προϋποθέσεις το erga omnes και την αλλαγή του Συντάγματος.
Ερωτηθείς για το ποια είναι η εκτίμηση του για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, είπε πως δεν μπορεί να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα μιας ανοιχτής διαπραγμάτευσης, τονίζοντας ότι η λύση και η συμφωνία δεν εξαρτώνται μόνο από την Ελλάδα αλλά και από την ΠΓΔΜ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης