Τελευταία Νέα
Διεθνή

London Metal Exchange: Ετοιμάζεται να εισάγει προθεσμιακά συμβόλαια μετάλλων σε γουάν

London Metal Exchange: Ετοιμάζεται  να εισάγει προθεσμιακά συμβόλαια μετάλλων σε γουάν
Στόχος η προσέλκυση περισσότερων Κινέζων επενδυτών αλλά και επιχειρήσεων
Σε μία ακόμη ένδειξη ότι το κινεζικό γουάν αρχίζει να κερδίζει τη θέση του στο διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα, αποτελεί η απόφαση του London Metal Exchange (LME, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο διαπραγμάτευσης μετάλλων παγκοσμίως) να προχωρήσει στη δημιουργία προθεσμιακών συμβολαίων σε γουάν για μεταλλευτικά προϊόντα.
Ήδη η κινεζική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στη δημιουργία ενός χρηματιστηρίου όπου τα προθεσμιακά συμβόλαια πετρελαίου διαπραγματεύονται σε γουάν, αλλά η απόφαση του LME θεωρείται ακόμη πιο σημαντική για το Πεκίνο.
Άλλωστε το «μερίδιο» του γουάν στη διαπραγμάτευση προθεσμιακών συμβολαίων πετρελαίου έχει ενισχυθεί κατακόρυφα, αναλογώντας στο 12% του διεθνούς trading για το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI).

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/2018-05-16_10-55-45.jpg

«Τα νέα συμβόλαια θα τεθούν σύντομα σε ισχύ», τόνισε ο Stephen Innes, επικεφαλής της trading για Ασία και Ειρηνικό στην εταιρεία OANDA, μιλώντας στο Reuters.
Από την πλευρά του ο Matthew Chamberlain, επικεφαλής του LME, μιλώντας στην εφημερίδα The South China Morning Post υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μέρος του trading για τα περισσότερα assets γίνεται σε δολάρια.
Όμως επιθυμούμε να επεκτείνουμε τη δραστηριότητά μας και ως εκ τούτου θα υπάρξει δημιουργία και προθεσμιακών συμβολαίων σε γουάν.
Απλά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να ανακοινώσω την ακριβή χρονική στιγμή που θα γίνει αυτή η νέα προσπάθεια».
Η απόφαση του LME δεν είναι διόλου τυχαία καθώς οι Κινέζοι επενδυτές είναι ιδιαίτερα δραστήριοι στο LME, ενώ το χρηματιστήριο ευελπιστεί ότι με τα προθεσμιακά συμβόλαια σε γουάν θα προσελκύσει περισσότερες κινεζικές εταιρείες.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/20120103_JPM_reserve_0.png?itok=atIHHaG6


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης