Τελευταία Νέα
Διεθνή

Katainen (Κομισιόν): Δεν καταλαβαίνουμε πώς οι εισαγωγές οχημάτων επηρεάζουν την εθνική ασφάλεια στις ΗΠΑ

tags :
Katainen (Κομισιόν): Δεν καταλαβαίνουμε πώς οι εισαγωγές οχημάτων επηρεάζουν την εθνική ασφάλεια στις ΗΠΑ
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι θα υπάρξει απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ
Ως «ακατανόητη» χαρακτηρίζει τη συσχέτιση μεταξύ των εισαγωγών οχημάτων και της εθνικής ασφάλειας στις ΗΠΑ ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jyrki Katainen, με αφρομή τα δημοσιεύματα που θέλουν την Ουάσιγκτον να επιβάλλει δασμούς ύψους 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα.
Συγκεκριμένα, η διοίκηση Trump έχει ξεκινήσει έρευνα η οποία αφορά την εθνική ασφάλεια της χώρας, σύμφωνα με το άρθρο 232 του νόμου του 1962 σχετικά με την Επέκταση του Εμπορίου, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιβολή δασμών στις εισαγωγές οχημάτων, παρόμοιες με αυτές που επιβήθηκαν στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου τον περασμένο Μάρτιο.
«Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο προς τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι θα δημιουργηθεί οποιαδήποτε απειλή για την εθνική ασφάλεια», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Katainen, προσθέτοντας εν συνεχεία ότι «είναι πολύ δύσκολο να το κατανοήσουμε».
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνησε εν συνεχεία ότι «ακούσαμε όσα έχουν ειπωθεί και υπάρχει ένας μακρύς δρόμος μέχρι να περάσουμε στην πράξη», για να προσθέσει ότι «δεν περιμένουμε κάτι τέτοιο να περιπλέξεις περισσότερο το ζήτημα, απλώς πρέπει να βρούμε μία λύση που να είναι δίκαιη».
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση Trump εξετάζει την επιβολή δασμών της τάξεως του 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα, με τον αμερικανό πρόεδρο να έχει πειλήσει επανειλημμένως να επιβάλλει δασμούς τιμωρίας για να προστατεύσει την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία και στο στόχαστρό του βρίσκεται ειδικά η Γερμανία, η οποία έχει τεράστιο πλεόνασμα στο ισοζύγιο των τρεχουσών εμπορικών συναλλαγών με τις ΗΠΑ.
«Προσεχώς θα ανακοινωθούν μεγάλα νέα για τους υπέροχους εργαζόμενους της αυτοκινητοβιομηχανίας μας, έπειτα από δεκαετίες που χάνατε τις δουλειές σας προς όφελος άλλων χωρών.
Αρκετά περιμένατε» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης