Τελευταία Νέα
Διεθνή

Berlusconi: Θα καταψηφίσω τη νέα κυβέρνηση Λέγκας και M5S του Giuseppe Conte

tags :
Berlusconi: Θα καταψηφίσω τη νέα κυβέρνηση Λέγκας και M5S του Giuseppe Conte
Αφελές βιβλίο ονείρων η προγραμματική συμφωνία της νέας κυβέρνησης είπε ο Berlusconi
Την πρόθεση του να καταψηφίσει τη νέα κυβέρνηση της Λέγκας του Βορρά και του Κινήματος των 5 Αστέρων κατά την επικείμενη ψηφοφορία στην ιταλική Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Silvio Berlusconi.
«Η Forza Italia θα καταψηφίσει την κυβερνητική συμμαχία της Λέγκας του Βορρά και του Κινήματος των 5 Αστέρων.
Το κυβερνητικό τους πρόγραμμα δεν είναι παρά ένα αφελές βιβλίο ονείρων.
Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να επιβεβαιώσουμε την απόφαση μας να ψηφίσουμε όχι στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και να περάσουμε στην αντιπολίτευση» ανέφερε ο Berlusconi.
Σημειώνεται πως η Forza Italia του Berlusconi είχε κατέβει με κοινό ψηφοδέλτιο με τη Λέγκα του Βορρά του Matteo Salvini στις εκλογές της 4ης Μαρτίου.
Μάλιστα ο Berlusconi είχε αρχικά αρνηθεί να συμμετάσχει η κεντροδεξιά συμμαχία σε συγκυβέρνηση με το Κίνημα των 5 Αστέρων, το οποίο και αυτό με τη σειρά του δεν ήθελε να συγκυβερνήσει με τη Forza Italia του Berlusconi.
Στη συνέχεια όμως οι αντιστάσεις κάμφθηκαν και ο Berlusconi έδωσε το «πράσινο φως» στον Salvini να μπει σε διαπραγματεύσεις με το Κίνημα 5 Αστέρων για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Υπενθυμίζεται πως στις εκλογές της 4ης Μαρτίου, το Κίνημα των 5 Αστέρων ήταν το κόμμα που έλαβε το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων (32%), αν και τις περισσότερες ψήφους (37%) είχε λάβει συνολικά η Κεντροδεξιά συμμαχία (Forza Italia, Λέγκα του Βορρά, κα), με την Λέγκα του Βορρά να λαμβάνει το υψηλότερο ποσοστό σε σύγκριση με τα υπόλοιπα κόμματα του δεξιού συνασπισμού.
Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Giuseppe Conte έχει από νωρίς σήμερα το πρωί διαδοχικές συναντήσεις προκειμένου να καταλήξει στο σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της Ιταλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης