Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Απροσδόκητη πτώση του επιχειρηματικού κλίματος για τον Μάιο του 2018, στις 108 μονάδες

Γαλλία: Απροσδόκητη πτώση του επιχειρηματικού κλίματος για τον Μάιο του 2018, στις 108 μονάδες
Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γαλλία υποχώρησε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γαλλία, σε μηνιαία βάση, για τον Μάιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (25/4) στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, καθώς οι επιχειρήσεις παραμένουν επιφυλακτικές αναφορικά με τις προοπτικές δραστηριότητας για τους επόμενους μήνες.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος υποχώρησε στις 106 μονάδες, έναντι 108 μονάδων τον Απρίλιο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ο δείκτης να παραμείνει αμετάβλητος.
Παράλληλα, ο δείκτης κατέγραψε πτώση για πέμπτη συνεχόμενο μήνα, γεγονός που υποδεικνύει ότι η οικονομία της χώρας συνεχίζει να χάνει τη δυναμική που απέκτησε το πρηγούμενο έτος.
Μάλιστα, η παραπάνω πτώση ήρθε παρά το γεγονός ότι ο αντίστοιχος υποδείκτης που αφορά τον μεταποιητικό κλάδο ενισχύθηκε στις 109 μονάδες, έναντι 108 μονάδων τον Απρίλιο 2018, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι αναλυτές ανέμεναν να μην υπάρξει μεταβολή.
Ωστόσο, οι επιχειρήσεις του μεταποιητικού κλάδου εμφανίστηκαν λιγότερο αισιόδοξες σε ότι αφορά τις προοπτικές παραγωγής του κλάδου, με τον σχετικό υποδείκτη να υποχωρεί στις 15 μονάδες, έναντι 23 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Σε ότι αφορά τις προοπτικές των επιχειρήσεων στον τομέα της απασχόλησης, ο υποδείκτης ενισχύθηκε στις 4 μονάδες, έναντι 3 μονάδων τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης