Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυβέρνηση: Το καταστροφολογικό αφήγημα της ΝΔ έχει καταρρεύσει

Κυβέρνηση: Το καταστροφολογικό αφήγημα της ΝΔ έχει καταρρεύσει
Ο κ. Μητσοτάκης δεν «αποκάλυψε» τελικά τι ακριβώς θέλει για την «επόμενη ημέρα» μετά το μνημόνιο
Για κατάρρευση του καταστροφολογικού αφηγήματος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την ανομία που υποτίθεται ότι επικρατεί στη χώρα, κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές με αφορμή τη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.
Όπως τονίζουν ο ρόεδρος της ΝΔ, κ. Μητσοτάκης, επιχείρησε ατυχώς, για ακόμη μία φορά, να μετατοπίσει τη συζήτηση από το θέμα της οικονομίας στην ανομία, επιβεβαιώνοντας πως όλο το καταστροφολογικό αφήγημά του έχει καταρρεύσει.
Επισημαίνουν ακόμη ότι ο κ. Μητσοτάκης για πρώτη φορά πήρε αποστάσεις από τους Αντώνη Σαμαρά και θεσμικούς παράγοντες που τάσσονται υπέρ της προληπτικής γραμμής στήριξης, προσθέτοντας, όμως, ότι δεν είπε τι πιστεύει για την επόμενη μέρα, μετά τον τερματισμό των μνημονίων. Δε θέλει ούτε προληπτική γραμμή, ούτε καθαρή έξοδο.
«Άρα τι θέλει;
Νέο μνημόνιο;
Ο κ. Μητσοτάκης δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη απάντηση για το κατά πόσο θα στηρίξει την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τους εργαζομένους, που προβλέπονται και στο Ολιστικό Αναπτυξιακό Σχέδιο, επιβεβαιώνοντας ότι το πλάνο του για την ανάπτυξη βασίζεται μονάχα στη συντριβή της εργασίας υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε εάν επιμένει στην αναλογία 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις από το Δημόσιο, την ώρα που η κυβέρνηση εξασφάλισε στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για το 2019 αναλογία 1 πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση, καθώς και εάν επιμένει πως υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στη Δημόσια Υγεία», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά οι κυβερνητικές πηγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης