Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Ζητάω εκλογές γιατί η κυβέρνηση είναι ανίκανη – H καθαρή έξοδος είναι 4ο μνημόνιο

Γεννηματά: Ζητάω εκλογές γιατί η κυβέρνηση είναι ανίκανη – H καθαρή έξοδος είναι 4ο μνημόνιο
Η κυβέρνηση Τσίπρα κατέστρεψε τη μεσαία τάξη και το κοινωνικό κράτος υποστήριξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για τα έως σήμερα πεπραγμένα της εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία απέρριψε κατηγορηματικά ότι η χώρα βγαίνει καθαρά από τα μνημόνια, τονίζοντας πως «η περίφημη καθαρή έξοδος είναι ένα τέταρτο μνημόνιο».
«Δεν άκουσα να πείτε μία λέξη για όσα πρόκειται να γίνουν σε αυτό τον τόπο.
Υλοποιείτε όλα αυτά τα χρόνια συντηρητικές πολιτικές.
Από το 2016 έπρεπε να έχουν επανέλθει η εργασιακές διαπραγματεύσεις.
Το πολιτικό σας αφήγημα στέρεψε.
Η ελπίδα δεν ήρθε ποτέ» υποστήριξε η κα.Γεννηματά αναφερόμενη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Η κα.Γεννηματά αναφέρθηκε στο αίτημα της για την ανάγκη η χώρα να οδηγηθεί άμεσα σε εκλογές
«Ζητάω εκλογές γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα αποδεικνύεται ανίκανη.
Κατηγορώ τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ γιατί έπληξαν και πλήττουν τα λαϊκά συμφέροντα
Η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση.
Υπάρχει διγλωσσία και προχειρότερα στα κρίσιμα εθνικά θέματα
Τις επόμενες εβδομάδες θα ληφθούν καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας.
Η κυβέρνηση δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να πάρει αυτές τις αποφάσεις» υποστήριξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, η οποία υποστήριξε ότι ζητά εκλογές γιατί η κυβέρνηση υποθήκευσε την χώρα.
«Κε. Τσίπρα τα δώσατε όλα.
 Η έξοδος από το μνημόνιο Τσίπρα οδηγεί σε νέο πρόγραμμα.
Πρέπει να βάλουμε φρένο στον κατήφορο αυτής της κυβέρνησης που επιθυμεί μόνο την πολιτική της επιβίωση» είπε η κα.Γεννηματά, η οποία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του ότι κατέστρεψε τη μεσαία τάξη και το κοινωνικό κράτος.
Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής είπε χαρακτηριστικά: «Απορεί ο κ. Τσίπρας γιατί οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δεν ρώτησαν τον ελληνικό λαό πριν τον βάλουν στα μνημόνια , ποιος αυτός που άλλαξε την απόφαση του δημοψηφίσματος μέσα σε μια νύχτα και στη συνέχεια, ενώ δεσμεύθηκε σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν θα κάνει εκλογές, τις προκήρυξε την επομένη μέρα με τη χώρα στον αέρα!».
«Αλήθεια πιστεύει ότι η διακοπή της διαπραγμάτευσης του είναι απειλή ή μήπως ευκαιρία για τη χώρα;
Όλοι ξέρουν τι συμβαίνει όταν διαπραγματεύεται ο κ.Τσιπρας» συνέχισε η κ. Γεννηματά κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη Συνταγματική Αναθέωρηση.
«Τον έπιασε τώρα ξαφνικά ο πόνος για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ενώ την αφήνει να σέρνεται δυόμισι χρόνια τώρα με εξωθεσμικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες και προφανώς κανένα ενδιαφέρον δεν έδειξε για την πρότασή μας.
Γιατί πολύ απλά δεν θέλει πραγματικά να αλλάξει τίποτα σε αυτή τη χώρα.
Η διακυβέρνηση του αποδείχθηκε πιο παλιό και απ' το παλιό» πρόσθεσε.
Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «πολιτική πρεσβυωπία» υποστηρίζοντας ότι «βλέπει την ακροδεξιά όταν είναι σε κάποια απόσταση και δεν τη βλέπει δίπλα του καθημερινά στην κυβέρνηση του».
Και επειδή κόπτεται δήθεν για την τιμή της Αριστεράς, τι σχέση θεωρεί ότι έχει πια με την Αριστερά ο κ. Τσίπρας εκτός ότι ευτέλισε όλες τις αρχές και τις αξίες της;» είπε.
Επίσης, η κ. Γεννηματά επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι απέφυγε να μιλήσει για την ουσία και κατέφυγε σε γενικότητες, αφορισμούς και συνεχείς αποδράσεις στο παρελθόν.
«Σήμερα βέβαια μίλησε για τις ευθύνες αυτών που χρεοκόπησαν τη χώρα και την οδήγησαν στα μνημόνια.
Δηλαδή για τη διακυβέρνηση 2004 - 2009 ή θα συνεχίσετε να τους καλύπτετε;» ανέφερε και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα της διαπραγμάτευσής.
«Το μοναδικό συμπέρασμα που προκύπτει από τη σημερινή συζήτηση είναι αυτό ακριβώς που προκάλεσε την πρωτοβουλία μου και τεκμηριώνει πολιτική αναγκαιότητα των εκλογών τώρα.
Ότι προϋπόθεση για να γίνουν πραγματικά παρελθόν τα μνημόνια είναι να γίνετε πολίτικό παρελθόν εσείς κύριε Τσίπρα» κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης