Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclays: Η διοίκηση εξετάζει το ενδεχόμενο συγχώνευσης με την Standard Chartered

Barclays: Η διοίκηση εξετάζει το ενδεχόμενο συγχώνευσης με την Standard Chartered
Τόσο η Barclays όσο και η Standard Chartered δεν έχουν προβεί σε κάποιο επίσημο σχόλιο
Το ενδεχόμενο μίας πιθανής συγχώνευσης με ανταγωνιστικές διεθνείς τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Standard Chartered, φαίνεται ότι εξετάζει η βρετανική τράπεζα Barclays, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, οι οποίες επικαλούνται ανώνυμες πηγές.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το σημερινό (23/5) δημοσίευμα, ο πρόεδρος της Barclays, John McFarlane, εξετάζει την ιδέα μίας συγχώνευσης με την Standard Chartered, αρχικά σε θεωρητική βάση, με τον πρόεδρο της Barclays International, Gerry Grimstone, επίσης να στηρίζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Πηγές με γνώση επί του ζητήματος δήλωσαν ότι έχουν πραγματοποιηθεί ορισμένες ανεπίσημες συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, οι οποίες εξετάζουν τα οφέλη μίας τέτοιας συμφωνίας, χωρίς ωστόσ να έχει πραγματοποιηθεί κάποια επίσημη ή ανεπίσημη προσφορά.
Μία ενδεχόμενη συγχώνευση με την Standard Chartered, η οποία έχει κεφαλαιοποίηση αγοράς ύψους 25 δισ. ευρώ, αποτελεί μία από τις πολλές επιλογές που εξετάζουν το τελευταίο διάστημα οι διευθυντές της Barclays, με τις δύο τράπεζες ωστόσο να αρνούνται να σχολιάσουν μέχρι στιγμής το σχετικό δημοσίευμα.
«Δεν έχουν υπάρξει επίσημες συζητήσεις για την πιθανή συγχώνευση με την Standard Chartered στο διοικητικό συμβούλιο της Barclays», δήλωσε χαρακτηριστικά άτομο με γνώση επί του ζητήματος, προσθέτοντας ότι το παραπάνω ενδεχόμενο «δεν έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των στελεχών της τράπεζας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης