Τελευταία Νέα
Οικονομία

Reuters: Οι προσπάθειες της Ελλάδας να ξεπεραστεί το αδιέξοδο με την Eldorado

Reuters: Οι προσπάθειες της Ελλάδας να ξεπεραστεί το αδιέξοδο με την Eldorado
Ο υπουργός Περιβάλλον, Γιώργος Σταθάκης, συναντήθηκε σήμερα (22/5/2018) με τους εργαζόμενους της Eldorado
Στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης ώστε να ξεπεραστεί το συντομότερο δυνατόν το αδιέξοδο με την Eldorado Gold σχετικά με τα αναπτυξιακά σχέδια της εταιρείας αναφέρεται το Reuters, με αφορμή και τη συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη με τους εργαζόμενους της εταιρείας.
Οι διαφορές μεταξύ της Eldorado και της κυβέρνησης έχουν αρχίσουν πριν χρόνια και εστιάζουν σε περιβαλλοντικά θέματα.
Η Eldorado κατηγορεί την Ελλάδα για μεγάλες καθυστερήσεις σε απαραίτητες αδειοδοτήσεις, ενώ η Αθήνα υποστηρίζει ότι η εταιρεία έχει υποβάλλει ελλιπές σχέδιο για την κατασκευή του μεταλλουργικού εργοστασίου που θα επεξεργάζεται μεταλλευτικά ορυχεία στις περιοχές Σκουριές και Ολυμπιάδα.
«Ο βασικός στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας τις επόμενες εβδομάδες στο πνεύμα της απόφασης της διαιτησίας», επεσήμανε ο κ. Σταθάκης.
Ωστόσο, δεν διευκρίνισε τι θα μπορούσε να περιλαμβάνεται σε αυτή τη συμφωνία αλλά είπε ότι η απόφαση σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι η Eldorado θα παράγει καθαρό χρυσό, ασήμι και ψευδάργυρο.
Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας δήλωσε ότι η επιτροπή διαιτησίας έκρινε ότι η Eldorado δεν έχει παραβιάσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις μέχρι στιγμής, όμως η κυβέρνηση ζήτησε από την εταιρεία να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός χρονοδιαγράμματος για το πότε θα υποβάλει τις εκκρεμείς εκθέσεις σχετικά με τη μονάδα μεταλλουργίας.
Υπενθυμίζεται ότι ι η Eldorado ανέστειλε τις επενδύσεις και ανέστειλε τις δραστηριότητές της στις Σκουριές τον περασμένο Νοέμβριο, επικαλούμενη την πολυετή καθυστέρηση έκδοσης αδειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης