Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίστηκαν δύο βαλλιστικοί πύραυλοι των ανταρτών Χούτι στα νότια της χώρας

Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίστηκαν δύο βαλλιστικοί πύραυλοι των ανταρτών Χούτι στα νότια της χώρας
Οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης εκτόξευσαν συνολικά τρεις βαλλιστικούς πυραύλους σε βάρος της Σαουδικής Αραβίας τις τελευταίες τρεις ημέρες
Σε νέες αναχαιτίσεις βαλλιστικών πυραύλων που εκτοξεύτηκαν από τους αντάρτες Χούτι της Υεμένης προχώρησαν τις τελευταίες ημέρες οι αεροπορικές αμαυντικές δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα (21/5) ο Στρατιωτικός Συνασπισμός της χώρας, τονίζοντας ότι δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί από τα θραύσματα των πυραύλων.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε η ανακοίνωση του Συνασπισμού της Σαουδικής Αραβίας, οι αντάρτες Χούτι εκτόξευσαν έναν βαλλιστικό πύραυλο στη νότια πόλη Τζιζάν, με την αεράμυνα να εξουδετερώνει επιτυχώς τον πύραυλο πάνω από την πόλη.
Παράλληλα, η ανακοίνωση ανέφερε ότι οι αντάρτες εκτόξευσαν δύο ακόμα πυραύλους στην πόλη Χαμίς Μουσάιτ το περασμένο Σάββατο (19/5), με τον έναν πύραυλο να αναχαιτίζεται επιτυχώς, και τον άλλον πύραυλο να προσγειώνεται σε ακατοίκητη περιοχή, χωρίς να προξενεί ζημιές.
Τους τελευταίου μήνες, οι αντάρτες της Υεμένης έχουν αυξήσει τις πυραυλικές επιθέσες σε βάρος της Σαουδικής Αραβίας, καθώς ο εμφύλιο πόλεμος συνεχίζεται για τέταρτο έτος.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εντός του μήνα, η Σαουδική Αραβία δοκίμασε ένα νέο σύστημα συναγερμού στην πρωτεύουσα της χώρας, το Ριάντ, χαθώς και στην περιοχή της Ανατολικής Επαρχίας, η οποία είναι πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου, καθώς η χώρα παραμένει σε επαγρύπνηση απέναντι στις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης