Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα επίθεση του Erdogan στην ΕΕ: Εκτεθειμένη η Ευρώπη για τη μεγάλη εχθρότητά της απέναντι στην Τουρκία

Νέα επίθεση του Erdogan στην ΕΕ:  Εκτεθειμένη η Ευρώπη για τη μεγάλη εχθρότητά της απέναντι στην Τουρκία
Στις 24 Ιουνίου όχι μόνο θα εκλέξουμε έναν πρόεδρο και βουλευτές, αλλά θα κάνουμε επίσης μια επιλογή για τον επόμενο αιώνα της χώρας μας, σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στο Σεράγεβο
Νέα επίθεση του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Σεράγεβο της Βοσνίας σε ακροατήριο αποτελούμενου από Τούρκους πολίτες που ζουν στην Ευρώπη.
Η Ευρώπη είναι εκτεθειμένη στον λαό μας για τη μεγάλη εχθρότητα, που παρατηρείται στα κοινοβούλιά της έναντι της Τουρκίας τόνισε ο Erdogan μιλώντας σε ένα κοινό 20.000 ανθρώπων, τους οποίους κάλεσε να συμμετάσχουν ενεργά στην πολιτική στις χώρες, όπου ζουν.     
«Στις 24 Ιουνίου (σ.σ. εκλογές στην Τουρκία) όχι μόνο θα εκλέξουμε έναν πρόεδρο και βουλευτές, αλλά θα κάνουμε επίσης μια επιλογή για τον επόμενο αιώνα της χώρας μας», σημείωσε ο Erdogan.
Στο Σεράγεβο συνέρευσαν πολίτες τουρκικής καταγωγής, που ζουν στην Ευρώπη για την ομιλία Erdogan, ενώ η Άγκυρα έχει επανειλημμένα επικρίνει χώρες της ΕΕ για την απαγόρευση προεκλογικών συγκεντρώσεων τουρκικών κομμάτων ενόψει των εκλογών της 24ης Ιουνίου.
Τον Απρίλιο του 2018, το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε πρόταση για πρόωρες εκλογές στις 24 Ιουνίου 2018, ενισχύοντας την κίνηση της Τουρκίας προς ένα προεδρικό σύστημα.
Στο δημοψήφισμα του Απριλίου του 2017, οι Τούρκοι ψηφοφόροι ενέκριναν τη μετάβαση από ένα κοινοβουλευτικό σύστημα σε ένα προεδρικό.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης