Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κεντρική Τράπεζα Κίνας: Άνοιγμα του χρηματοπιστωτικού τομέα αλλά με ιδιαίτερη προσοχή

Κεντρική Τράπεζα  Κίνας: Άνοιγμα του χρηματοπιστωτικού τομέα αλλά με ιδιαίτερη προσοχή
Το Πεκίνο έχει υποσχεθεί να μειώσει ή να άρει τους φραγμούς εισόδου στην αγορά για ξένα κεφάλαια στη χρηματοπιστωτική του αγορά
Άνοιγμα του χρηματοπιστωτικού τομέα της Κίνας αλλά με μεγάλη πρόσοχή συνέστησε ο Huang Yiping, σύμβουλος επί της νομισματικής πολιτικής στην κεντρική τράπεζα της Κίνας.  
Το άνοιγμα του χρηματοπιστωτικού τομέα θα πρέπει επίσης να συνδυαστεί με μία ενδελεχή επισκόπηση των κινδύνων, που θα μπορούσαν να προκύψουν σημείωσε ο Huang σε forum σήμερα (20/5/2018).  
Το Πεκίνο έχει υποσχεθεί να μειώσει ή να άρει τους φραγμούς εισόδου στην αγορά για ξένα κεφάλαια στη χρηματοπιστωτική του αγορά ενώ και οι ΗΠΑ έχουν ωθήσει την Κίνα να επιτρέψει τη μεγαλύτερη ξένη πρόσβαση στην εγχώρια αγορά στο πλαίσιο ευρύτερων εμπορικών διαπραγματεύσεων.
«Νομίζω ότι το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα  θα πρέπει να ανοίξει περαιτέρω.
Αλλά θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί με τις ροές κεφαλαίων», δήλωσε ο Huang.
Στην Κίνα εκφράζονται ανησυχίες για  εκροές κεφαλαίων που θα μπορούσαν να αυξηθούν, ασκώντας πίεση  στο γουάν.
Υπενθυμίζεται ότι, ο πρόεδρος της Κίνας Si Jiping υπό το φάσμα ενός εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ έχει εξαγγείλει: άνοιγμα του χρηματοπιστωτικού και ασφαλιστικού τομέα σε ξένες εταιρείες, μείωση δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα και σε άλλα προϊόντα και νομική προστασία πνευματικών δικαιωμάτων για τις επιχειρήσεις του εξωτερικού.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης