Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία θα δαπανήσει 78 δισεκ. ευρώ για το προσφυγικό μέχρι το 2022

Η Γερμανία θα δαπανήσει 78 δισεκ. ευρώ για το προσφυγικό μέχρι το 2022
Η Γερμανία προσπαθεί να ενσωματώσει πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες που εισήλθαν στη χώρα το 2015 και το 2016 μετά από μια βασική απόφαση της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel
Ποσό 78 δισεκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να δαπανήσει η Γερμανία μέχρι το 2022 για το προσφυγικό, συμπεριλαμβανομένων 31 δισ. για την καταπολέμηση των βασικών αιτιών του φαινομένου, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Το περιοδικό επικαλείται ένα έγγραφο του γερμανικού υπουργείο Οικονομικών, το οποίο υπολογίζει ότι οι ομοσπονδιακές δαπάνες ανέρχονται σε περίπου 70 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2022 και επιπλέον οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συμφώνησε να μεταφέρει σε κράτη και τοπικές κοινότητες για να καλύψει συγκεκριμένα κόστη μέχρι το 2021.
Οι κοινωνικές παροχές προς τους μετανάστες στη Γερμανία αναμένεται να αντιπροσωπεύουν περίπου 21 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2022, ενώ άλλα 13 δισεκατομμύρια θα δαπανηθούν για μαθήματα γλωσσών και άλλα ενισχυτικά μέτρα, ανέφερε το περιοδικό, όπως σημειώνει το Reuters.
Η επεξεργασία, καταγραφή και στέγαση προσφύγων θα κοστίσει 5,2 δισ. Ευρώ, σύμφωνα με την εκτίμηση.
Η Γερμανία προσπαθεί να ενσωματώσει πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες που εισήλθαν στη χώρα το 2015 και το 2016 μετά από μια βασική απόφαση της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel που ωστόσο έπληξε τη δημοτικότητά της.
Χαρακτηριστικό είναι ότι, η απόφαση αυτή έφερε την είσοδο του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) στο γερμανικό Κοινοβούλιο και μάλιστα με διψήφιο ποσοστό στις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης