Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ολοκλήρωσε τις τηλεφωνικές επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς ο Τσίπρας - Επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης για βιώσιμη συμφωνία

Ολοκλήρωσε τις τηλεφωνικές επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς ο Τσίπρας - Επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης για βιώσιμη συμφωνία
Σειρά τηλεφωνικών επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, εκτός του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, είχε ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας
(upd) Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των τηλεφωνικών ενημερώσεων των πολιτικών αρχηγών από τον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα, ο οποίος τους ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.
Κατά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή που εξέδωσε το Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης για αναζήτηση μιας βιώσιμης συμφωνίας, στην εθνική γραμμή της σύνθετης ονομασίας με ισχύ για όλες τις χρήσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε την απαραίτητη προϋπόθεση για Συνταγματική Αναθεώρηση στη γείτονα, η οποία θα εξαλείψει κάθε μορφή αλυτρωτισμού, αλλά και την ανάγκη υλοποίησης της Συνταγματικής Αναθεώρησης ως βασική προϋπόθεση για ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς.
Τέλος, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς σε σχέση με την ονοματολογία, πως θέση της κυβέρνησης είναι να μην προχωρήσει σε ειδικότερες συζητήσεις, εφόσον δεν έχουν πρώτα εκπληρωθεί οι παραπάνω προϋποθέσεις.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Τον κύκλο των τηλεφωνικών ενημερώσεων των πολιτικών αρχηγών συνεχίζει σήμερα ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, προκειμένου να τους ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος το πρωί του Σαββάτου 19/5 πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου για να ενημερώσει σχετικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο,  και σήμερα θα έχει σειρά τηλεφωνικών επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, εκτός του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, καθώς επικοινώνησε τηλεφωνικά και τον ενημέρωσε την Παρασκευή 18/5.
Πάντως, όπως μεταξύ άλλων ανέφερε ο κ. Τσίπρας ενημερώνοντας τον κ. Παυλόπουλο, «θέλουμε να έχουμε μία λύση η οποία θα αντέξει στον χρόνο, θα είναι βιώσιμη.
Ως εκ τούτου δεν κάνουμε βιαστικές κινήσεις και, κυρίως, υπερασπιζόμαστε σε κάθε τους λεπτομέρεια τις βασικές πτυχές της εθνικής αυτής γραμμής, που δεν είναι άλλη από την εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής σύνθετης ονομασίας, η οποία όμως θα είναι για όλες τις χρήσεις.
Και στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό.
Πράγμα το οποίο, βεβαίως, προϋποθέτει και την συνταγματική αναθεώρηση, την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας, αλλά και την συνταγματική αναθεώρηση, η οποία θα οδηγήσει σε εγγυήσεις για την εξάλειψη κάθε μορφής αλυτρωτισμού, ώστε να φύγουν τα εμπόδια ανάμεσα σε δύο γειτονικούς λαούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης