Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Έκκληση του ΟΗΕ στην Ισπανία να σταματήσει τις απελάσεις Κινέζων και Ταιβανέζων στην Κίνα υπό το φόβο βασανιστηρίων

Reuters: Έκκληση του ΟΗΕ στην Ισπανία να σταματήσει τις απελάσεις Κινέζων και Ταιβανέζων στην Κίνα υπό το φόβο βασανιστηρίων
Εκφράζονται φόβοι ότι κατά την επιστροφή τους θα υποβληθούν σε βασανιστήρια, κακομεταχείριση ακόμη και σε θανατική ποινή
Τα Ηνωμένα Έθνη κάλεσαν την Ισπανία να σταματήσει τις απελάσεις κινέζων και ταιβανέζων υπηκόων στην Κίνα καθώς εκφράζονται φόβοι ότι κατά την επιστροφή τους θα υποβληθούν σε βασανιστήρια, κακομεταχείριση ακόμη και σε θανατική ποινή.
Η έκκληση αφορά 269 άτομα κινεζικής και ταιβανέζικης καταγωγής οι οποίο έχουν συλληφθεί και κρατούνται στην Ισπανία με την κατηγορία της εμπλοκή τους σε απάτες τηλεπικοινωνιών με στόχος Κινέζους πολίτες, κατηγορίες που ωστόσο έχει εκφράσει η Κίνα.
Σύμφωνα με το Reuters, δυο άτομα από την Ταϊβάν έχουν ήδη εκδοθεί στην Κίνα με τους εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ, για τα ανθρώπινα δικαιώματα να εκφράζουν φόβους και για άλλες απελάσεις σύντομα.
«Είμαστε απογοητευμένοι από την απόφαση των ισπανικών δικαστηρίων να εκδώσουν αυτά τα άτομα. Η απόφαση παραβιάζει σαφώς τη διεθνή δέσμευση της Ισπανίας να απέχει από την απέλαση, την επιστροφή ή την εκδίωξη ανθρώπων σε οποιοδήποτε κράτος όπου υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστεύουν ότι ενδέχεται να κινδυνεύουν να υποστούν βασανιστήρια», αναφέρουν τα Ηνωμένα Έθνη.
Αναφέρεται ακόμη, ότι ορισμένοι από τους κρατουμένους ενδέχεται να είναι θύματα εμπορίας ανθρώπων, αφού δήλωσαν ότι είχαν μεταφερθεί στην Ισπανία υπό την υπόσχεση ότι θα δούλευαν ως τουριστικοί οδηγοί.
Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ευχαρίστησε την Ισπανία για το ότι «χειρίζεται τα ζητήματα της Ταϊβάν με βάση την αρχή της «μιας Κίνας».
«Είμαστε επίσης πολύ χαρούμενοι που οι δύο χώρες της Κίνας και της Ισπανίας έχουν επιτύχει ολοένα και πιο καρποφόρα αποτελέσματα στη διάλυση της εγκληματικότητας και της κοινής επιβολής του νόμου, καθώς η πολιτική εμπιστοσύνη βαθαίνει συνεχώς και η πραγματική συνεργασία αναπτύσσεται σε διάφορους τομείς», ανέφερε το κινεζικό υπουργείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης