Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κούβα: Αεροσκάφος Μπόινγκ συνετρίβη στην Αβάνα - Μετέφερε 104 επιβάτες - Ανασύρθηκαν 3 επιζώντες

tags :
Κούβα: Αεροσκάφος Μπόινγκ συνετρίβη στην Αβάνα - Μετέφερε 104 επιβάτες - Ανασύρθηκαν 3 επιζώντες
Κούβα: Αεροσκάφος Μπόινγκ συνετρίβη μετά την απογείωσή του από την Αβάνα - Μετέφερε 104 επιβάτες - Ανασύρθηκαν τρεις επιζώντες
(Upd) Ένα αεροσκάφος που εκτελούσε εσωτερική πτήση και στο οποίο επέβαιναν τουλάχιστον 104 άτομα, συνετρίβη σήμερα λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί της Αβάνας.
«Τα νέα δεν είναι ενθαρρυντικά, φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός θυμάτων» δήλωσε ο πρόεδρος της Κούβας M. Dias Kanel μιλώντας σε δημοσιογράφους κοντά στο σημείο της συντριβής.
Ο πρόεδρος ανέφερε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν εννέα μέλη πληρώματος, όλοι τους «αλλοδαποί».
Δεν έχει διευκρινιστεί όμως προς το παρόν αν αυτοί οι εννέα άνθρωποι περιλαμβάνονται στους 104 «επιβαίνοντες» ή αν 104 ήταν μόνο οι επιβάτες.
Τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια που αεροσκάφους που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα κοντά το διεθνές αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί της Αβάνας.
Σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα Granma της Κούβας, οι επιζώντες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο και η κατάστασή τους θεωρείται κρίσιμη.
Το αεροπλάνο των κρατικών κουβανικών αερογραμμών εκτελούσε πτήση από την Αβάνα για την πόλη Ολγκίν, στην ανατολική Κούβα.
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, συνετρίβη ανάμεσα στις κοινότητες Μπογιέρος και Σαντιάγο δε λας Βέγκας, σε μια περιοχή που απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας.
Ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα έχουν σπεύσει στο σημείο.
Σύμφωνα με ιστοτόπους που παρακολουθούν τα αεροπορικά δρομολόγια, επρόκειτο για την πτήση CU972 που αναχώρησε από την Αβάνα στις 11 το πρωί, τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδας).
Το αεροπλάνο πιθανότατα είχε νοικιαστεί από μια μικρή μεξικανική εταιρεία, την Damojh.
«Ακόμη δεν έχουμε πληροφορίες, συγκεντρώνουμε ό,τι μπορούμε για να δώσουμε σωστές πληροφορίες», είπε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας αυτής, μιλώντας από το Μεξικό στο πρακτορείο Reuters.
Το 2010 ένα ATR-22 της κουβανικής εταιρείας Aerocaribbean συνετρίβη στην κεντρική Κούβα με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 68 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 28 ήταν αλλοδαποί.

Πρώτη ενημέρωση 2018-05-18 20:20:05
wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης