Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η διαιτησία μόνη εκκρεμότητα μετά τη συνάντηση Αχτιόγλου με τους επικεφαλής των Θεσμών

Η διαιτησία μόνη εκκρεμότητα μετά τη συνάντηση Αχτιόγλου με τους επικεφαλής των Θεσμών
Η διαιτησία μόνη εκκρεμότητα μετά τη συνάντηση Αχτιόγλου με τους επικεφαλής των Θεσμών
Αποδεκτή έγινε από τους θεσμούς η ελληνική πρόταση σχετικά με το μηχανισμό μέτρησης της κάλυψης για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας.
Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, στη σημερινή συνάντηση που είχε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με τους θεσμούς, έγινε αποδεκτός ο μηχανισμός που πρότεινε η ελληνική πλευρά, ώστε να διενεργείται ο έλεγχος για την κάλυψη, μέσω του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», σημείο στο οποίο έχουν συμφωνήσει και οι εργοδοτικές οργανώσεις. Διευκρινίζουν δε ότι πρόκειται για έναν συγκεκριμένο μηχανισμό για τη μέτρηση του 51%, προκειμένου να επεκτείνεται μία κλαδική σύμβαση.
Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι υπό συζήτηση παραμένει το θέμα της διαιτησίας.
Όπως διαβεβαιώνουν, έχει γίνει αποδεκτό ότι δεν θα υπάρξει καμία προσβολή του δικαιώματος μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία, με βάση και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Σύμφωνα με τις πηγές του υπουργείου Εργασίας, στόχος είναι να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις για την ενίσχυση του προηγούμενου σταδίου, που είναι η μεσολάβηση.
«Δεν έχει κλείσει οριστικά αυτό το θέμα, συζητάμε παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν τη μεσολάβηση, προκειμένου τα μέρη να ενθαρρύνονται να προχωρήσουν στη σύναψη μίας συλλογικής σύμβασης και να μην καταφεύγουν εύκολα στη διαιτησία» αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές του υπουργείου Εργασίας.
Σε σχέση με το ασφαλιστικό, όπως αναφέρουν, η συζήτηση αφορούσε πλήρως την εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, επισημαίνοντας ότι, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, διαπιστώθηκε ότι έχουν ολοκληρωθεί τα προαπαιτούμενα.

Ποιοι δικαιούνται το επίδομα στέγασης 70-80 ευρώ

Το επίδομα στέγασης που περιλαμβάνεται στα αντίμετρα ήταν το κυρίαρχο θέμα συζήτησης των θεσμών με την αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου.
Το ανώτατο ατομικό εισοδηματικό όριο των δικαιούχων της παροχής θα είναι πιθανότατα 8.000-8.500 ευρώ ενώ το οικογενειακό εισόδημα θα ανέρχεται σε 25.000 ευρώ.
Το επίδομα θα καταβάλλεται από 1η Ιανουαρίου 2019 επίδομα στέγασης για την κάλυψη μέρους είτε του ενοικίου, είτε της δόσης του στεγαστικού δανείου.
Στην δεύτερη αυτή περίπτωση ο δικαιούχος δεν θα πρέπει να έχει ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη.
Τα ποσά της επιδότησης θα ξεκινούν από 70-80 ευρώ το μήνα.


wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης