Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Δεν θέλουμε να δούμε μια κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων με τις ΗΠΑ

Κίνα: Δεν θέλουμε να δούμε μια κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων με τις ΗΠΑ
Η Κίνα δεν θέλει να δει μια κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων με τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου
Η Κίνα δεν θέλει να δει μια κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων με τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα (17/5/2018) το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να ελαχιστοποιήσουν τις συγκρούσεις κατά τις συνομιλίες που διεξάγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Η Κίνα ελπίζει ότι οι ΗΠΑ θα αναλάβουν δράση το συντομότερο δυνατό στην περίπτωση της κινεζικής τεχνολογικής εταιρείας ZTE και θα επιλύσουν το θέμα με δίκαιο τρόπο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Gao Feng, στο πλαίσιο τακτικής ενημέρωσης.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δεσμεύτηκε την Κυριακή (13/5) να βοηθήσει την ZTE Corp «να επανέλθει γρήγορα στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες» μετά την αμερικανική απαγόρευση.
«Θα υπερασπιστούμε σθεναρά τα συμφέροντά μας και δεν θα προχωρήσουμε σε καμία συμφωνία που θα είναι εις βάρος των βασικών συμφερόντων της Κίνας», δήλωσε ο Gao.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να διευρύνει τις εισαγωγές από χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανόμενων και των ΗΠΑ, και είναι θετική απέναντι σε εταιρείες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Κίνα, μεταξύ των οποίων και αμερικανικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης