Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για τις κατευθύνσεις ενός νέου εκλογικού νόμου

Η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για τις κατευθύνσεις ενός νέου εκλογικού νόμου
Η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για τις κατευθύνσεις ενός νέου εκλογικού νόμου
«Λέμε "ναι" στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλά "όχι" σε κάθε συναλλαγή που συνδέεται με αυτή. Ας σταματήσουν πια να χρησιμοποιούν τον εκλογικό νόμο για αλισβερίσια και μικροκομματικά παιγνίδια» τονίζει το Κίνημα Αλλαγής στην πρόταση που παρουσίασε για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο και οποία αποτελεί σύνθεση των προτάσεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού το 2016.
«Τους καλωσορίζουμε στα σημεία της πρότασής μας για την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών (ο ΣΥΡΙΖΑ) και της ψήφου των Ελλήνων στο εξωτερικό (η ΝΔ), που είχε καταθέσει η Φώφη Γεννηματά το 2016» αναφέρει το Κίνημα και προσθέτει ότι είναι άμεση ανάγκη ενός νέου εκλογικού νόμου ευρύτερης αποδοχής, που θα ενισχύει τη διαφάνεια και την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Θα εξασφαλίζει εκλογική δικαιοσύνη και αναλογικότερη εκπροσώπηση των πολιτικών ρευμάτων και θα ευνοεί τον διάλογο και την συνεννόηση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις για τον σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας με προγραμματικές συγκλίσεις.
Το Κίνημα Αλλαγής απορρίπτει κάθε επικοινωνιακού τύπου προσπάθεια για τη σύνδεση του εκλογικού νόμου ή διατάξεων αυτού με μικροκομματικά συμφέροντα και επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.
«Το εκλογικό σύστημα ιδιαίτερα δεν μπορεί να αποτελεί μέρος ενός σχεδιασμού που οδηγεί είτε στην συντήρηση του διχαστικού μικρού δικομματισμού, είτε σε κινδύνους για την απαραίτητη πολιτική σταθερότητα στην χώρα» υπογραμμίζει, ενώ καθιστά σαφές ότι η πρότασή του είναι ενιαία και όχι αποσπασματική και σε κάθε περίπτωση «δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται για τις επικοινωνιακές ανάγκες και τα σχέδια κανενός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης