Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Βλασφημία να παραλληλίζονται οι άμαχοι με τρομοκράτες

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Βλασφημία να παραλληλίζονται οι άμαχοι με τρομοκράτες
«Βλασφημία» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας να παραλληλίζονται με τρομοκράτες οι ειρηνικοί διαδηλωτές που σκοτώθηκαν στη Γάζα
«Βλασφημία» χαρακτήρισε σήμερα (16/5/2018) ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, να παραλληλίζονται με τρομοκράτες οι ειρηνικοί διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων παιδιά και βρέφη, που σκοτώθηκαν από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Γάζα.
«Είναι μια βλάσφημη δήλωση, με στόχο να αποφευχθεί μια σοβαρή συζήτηση για τα προβλήματα στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Lavrov, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την υπουργό Εξωτερικών του Ισημερινού, Maria Fernanda Espinosa.
Χθες (15/5), η πρέσβειρα του Ισραήλ στο Βέλγιο, Simona Frankel, χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τα θύματα στη Γάζα, διαβεβαιώνοντας ότι η αντίδραση του ισραηλινού στρατού δεν ήταν δυσανάλογη.
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε, παράλληλα, την κατάσταση στη Γάζα «έντονα ανησυχητική», ενώ κατηγόρησε «εξτρεμιστικές ομάδες» ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν «αμάχους κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων οι οποίες κινδυνεύουν πασιφανώς να εξελιχθούν σε συγκρούσεις».
Ο ίδιος ζήτησε επίσης να υπάρξει «απευθείας διάλογος» μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων για το καθεστώς της Ιερουσαλήμ.
«Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε κάθε αναγκαία βοήθεια», για να ξεκινήσει ένας τέτοιος διάλογος, πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης