Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Η Κίνα έχει πολλά να δώσει στις εμπορικές διαπραγματεύσεις

Trump: Η Κίνα έχει πολλά να δώσει στις εμπορικές διαπραγματεύσεις
Tο Πεκίνο έχει «πολλά να δώσει» στην Ουάσινγκτον σχετικά με το εμπόριο, δήλωσε ο Donald Trump
Ανησυχίες για έναν εμπορικό πόλεμο πυροδοτεί εκ νέου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, τονίζοντας ότι «τίποτα δεν έχει συμβεί» με την κινεζική ZTE και ότι το Πεκίνο έχει «πολλά να δώσει» στην Ουάσινγκτον σχετικά με το εμπόριο.
Ο Trump υπερασπίστηκε σήμερα (16/5/2018) την απόφασή του να επανεξετάσει τις ποινές που επιβλήθηκαν στη ZTE για παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων για το εμπόριο με το Ιράν, εν μέρει λέγοντας ότι σχετίζεται με τη μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία που διαπραγματεύονται οι ΗΠΑ με την Κίνα.
«Η Washington Post και το CNN έχουν γράψει σταθερά ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τις εμπορικές μας διαπραγματεύσεις με την Κίνα.
Τίποτα δεν έχει συμβεί με την ZTE εκτός από το ότι σχετίζεται με τη μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία.
Η χώρα μας χάνει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο με την Κίνα...», δήλωσε ο Trump στο Twitter.


«Δεν έχουμε δει ακόμα τα αιτήματα της Κίνας, τα οποία θα πρέπει να είναι λίγα δεδομένου ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις των ΗΠΑ έκαναν τόσο κακές διαπραγματεύσεις.
Η Κίνα έχει δει τα αιτήματά μας.
Δεν υπήρξε αναδίπλωση, όπως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα ήθελαν να πιστεύει ο κόσμος, οι συναντήσεις δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη!», ανέφερε σε άλλη του ανάρτηση ο Trump.


«Οι ΗΠΑ έχουν πολύ λίγα να δώσουν, επειδή έχουν δώσει τόσα πολλά όλα αυτά τα χρόνια.
Η Κίνα έχει πολλά να δώσει! », κατέληξε ο Trump.


Οι Αμερικανοί βουλευτές απέρριψαν χθες (15/5) κάθε σχέδιο του Trump να χαλαρώσει τους περιορισμούς στην ZTE, χαρακτηρίζοντας την εταιρεία τηλεπικοινωνιών απειλή για την ασφάλεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης