Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Βούτσης θα επισκεφθεί σήμερα (16/5) τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη

Ο Βούτσης θα επισκεφθεί σήμερα (16/5) τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη
O πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου
(upd) Τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που είναι κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου του 2018 θα επισκεφθεί σήμερα (15/5/2018) ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος και θα ζητήσει την άμεση απελευθέρωση τους.
Ο κ. Βούτσης θα μεταφέρει στους Έλληνες στρατιωτικούς την ομόθυμη στήριξη του Κοινοβουλίου και θα τους διαβεβαιώσει για τις άοκνες προσπάθειες της Ελλάδας με στόχο την άμεση απελευθέρωσή τους.
Θα του δοθεί επίσης ευκαιρία να δει από κοντά τις συνθήκες κράτησής τους.
Ο κ. Βούτσης βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου και η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα (17:00), ενώ στη συνέχεια αναμένεται να κάνει σχετικές δηλώσεις.
Η επίσκεψη αυτή κατέστη δυνατή κατόπιν εντατικών διαβουλεύσεων των αρμόδιων ελληνικών υπηρεσιών με την τουρκική πλευρά.
Ο πρόεδρος της Βουλής βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τις οικογένειες των στρατιωτικών εκφράζοντας τη συμπαράσταση της Βουλής των Ελλήνων στην περιπέτεια των παιδιών τους και την ετοιμότητά της να τους παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια.
Υπενθυμίζεται ότι έχει προηγηθεί συνάντηση των δύο στρατιωτικών με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος τους επισκέφθηκε με την ιδιότητα του Προέδρου της Μικτής κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου-Τουρκίας.
«Μετέφερα στους δυο Έλληνες αξιωματικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, την απεριόριστη αγάπη ενός ολόκληρου Έθνους.
Στον Άγγελο και στον Δημήτρη όλοι βλέπουμε τα αδέλφια μας, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας.
Με αγωνία περιμένουμε την άμεση απελευθέρωσή τους, την επιστροφή στα σπίτια τους, στους δικούς τους ανθρώπους» δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης μετά τη συνάντηση.

(Αρχική δημοσίευση Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, ώρα 11:33)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης