Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Αμετάβλητος στο 1,6% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός της χώρας για τον Απρίλιο 2018

Γαλλία: Αμετάβλητος στο 1,6% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός της χώρας για τον Απρίλιο 2018
Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γαλλία υποχώρησε στο 0,2% έναντι 1% τον Μάρτιο 2018
Σταθερός παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γαλλία για τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (15/5) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, επιβεβαιώνοντας τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί στα τέλη του προηγούμενου μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 1,6% σε ετήσια βάση, διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης με τον Μάρτιο, καθώς η έντονη επιτάχυνση στις τιμές της ενέργειας και τις τιμές των τροφίμων αντιστάθμισε την επιβράδυνση που σημειώθηκε στις τιμές του κλάδου υπηρεσιών.
Παράλληλα, σε μηνιαία βάση, το δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γαλλία υποχώρησε στο 0,2% έναντι 1% τον Μάρτιο 2018, και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων στο 0,1%.
Σε ότι αφορά τον Εναρμονισμένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αυτός αυξήθηκε κατά 1,8% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας επιτάχυνση σε σύγκριση με το 1,7% του Μαρτίου 2018.
Επιπλέον, σε μηναία βάση, ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,2% τον Απρίλιο του 2018, αναβαθμίζοντας τις αρχικές εκτιμήσεις στο 0,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης