Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία 2,5 δισ. δολαρίων στην φαρμακευτική κάνναβη - Η Aurora Cannabis εξαγοράζει την MedReleaf

Συμφωνία 2,5 δισ. δολαρίων στην φαρμακευτική κάνναβη - Η Aurora Cannabis εξαγοράζει την MedReleaf
Συμφωνία 2,5 δισ. δολαρίων στην φαρμακευτική κάνναβη - Η Aurora Cannabis εξαγοράζει την MedReleaf
Η Aurora Cannabis συμφώνησε να εξαγοράσει την ανταγωνίστρια MedReleaf, έναντι 2,3 δισ. δολαρίων σε μετοχές, όπως ανακοίνωσαν και οι δύο εταιρείες,
δημιούργώντας αυτό που ο Διευθύνων Σύμβουλος της MedReleaf περιγράφει ως "τον αδιαμφισβήτητο παγκόσμιο ηγέτη στην αγορά κάνναβης".
Η συγχώνευση θα δημιουργήσει ένα κολλοσό στον κλάδο με δυνατότητα παραγωγής 570.000 κιλών κάνναβης ετησίως, σε εννέα μονάδες στον Καναδά και δύο στη Δανία.
Εν τω μεταξύ, η ανταγωνιστική εταιρία Canopy Growth Corp. της Cannabis ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσε σε μη δεσμευτική συμφωνία για να εξαγοράσει το υπόλοιπο 33% των μετοχών της BC Tweed Joint Venture Inc.
Οι εταιρείες θα έχουν εννέα εγκαταστάσεις παραγωγής στον Καναδά και δύο στη Δανία, καταστήματα διανομής αλκοολούχων ποτών στην Αλμπέρτα και στο Κεμπεκ.
Η φαρμακευτική κάνναβη έχει νομιμοποιηθεί σε 21 χώρες για ιατρική χρήση, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, η Κολομβία και η Γερμανία, ενώ αρκετές χώρες συζητούν εάν θα νομιμοποιήσουν και την ψυχαγωγική κάνναβη.
Στις ΗΠΑ, η φαρμακευτική κάννβη έχει νομιμοποιηθεί σε περισσότερες από τις μισές πολιτείεςς, καθώς οι ομοσπονδιακές κυβερνήσεις τη βλέπουν ως τρόπο ενίσχυσης των φορολογικών εσόδων τους.
Σχεδόν τα δύο τρίτα των Αμερικανών υποστηρίζουν τώρα τη νομιμοποίησή τους, σύμφωνα με την Gallup, παρόλο που εξακολουθεί να είναι παράνομη βάσει του αμερικανικού ομοσπονδιακού νόμου.
Η αγορά κάνναβης του Καναδά αναμένεται να διαμορφωθεί στα 6,5 δισ. δολάρια μέχρι το 2020, σύμφωνα με εκτιμήσεις της CIBC, μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, καθώς προβλέπει ότι οι Καναδοί θα αγοράσουν 800.000 κιλά μαριχουάνας.
Η Loblaw, μια μεγάλη καναδική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, θα είναι μεταξύ των κυβερνητικών εγκεκριμένων λιανοπωλητών που θα τους επιτρέπεται να πωλούν ψυχαγωγική κάνναβη.
Συγκριτικά, η καναδική αγορά αλκοολούχων ποτών ανέρχεται σε περίπου 5 δισ.α δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης