Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τζίρο 2,5 δισ. ευρώ αναμένει το 2018 η Coral της Motor Oil - Διεκδικεί μερίδιο αγοράς στο 27%

tags :
Τζίρο 2,5 δισ. ευρώ αναμένει το 2018 η Coral της Motor Oil - Διεκδικεί μερίδιο αγοράς στο 27%
Τα νέα πρατήρια και η είσοδος της στο φυσικό αέριο
Πιο ψηλά βάζει τον πήχη η διοίκηση της Coral για την εγχώρια αγορά, η οποία όπως σημείωσε βλέπει ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια και την ίδια στιγμή η εταιρεία με τα πρατήρια Shell διεκδικεί το μερίδιο αγοράς να ανέλθει στο 27% από 23%.
Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil, κ. Πέτρος Τζαννετάκης με την ευκαιρία ειδικής εκδήλωσης εισαγωγής των ομολογιών της Coral στο Χρηματιστήριο  Αθηνών, ευχαρίστησε τους επενδυτές για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην εταιρεία και ευχήθηκε η Coral που έκανε ήδη πρώτο βήμα να ακολουθήσει την πορεία της Moto Oil που εισήλθε στο ΧΑ το 2001.
Ο γενικός διευθυντής της Coral κ. Γιώργος Χατζόπουλος σε μία εκτενή παρουσίαση της εταιρείας, την τοποθέτησε στο μέλλον έχοντας ως κληρονομιά το παρελθόν της εταιρείας που ξεκινά την παρουσία της στην αγορά των πετρελαιοειδών το 1926.
Ο γενικός διευθυντής ανέφερε ότι προετοιμαζόμαστε για την εποχή της ηλεκτροκίνησης με τα πρατήρια της Shell να εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στον οδηγό και όχι στο αυτοκίνητο όπως ήταν μέχρι σήμερα.
Σκοπός είναι να αυξήσουμε το τζίρο της εταιρείας ο οποίος φέτος εκτιμάται να φθάσει τα 2,5 δισ. ευρώ χάρη και στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου, επισήμανε ο κ. Γιώργος Χατζόπουλος.
Να σημειωθεί ότι τζίρος του ομίλου ανήλθε στο 1,9 δισ. ευρώ πέρυσι από  1,62 δισ. πρόπερσι σημειώνοντας άνοδο 19,7%.
Το μερίδιο αγοράς των πρατηρίων της Shell ανέρχεται στο 23% όταν το δίκτυο της αντιστοιχεί στο 15% του συνόλου της  αγοράς.
Ο κ. Γιώργος Χατζόπουλος τόνισε ότι τα πρατήρια τους εμφανίζουν αυξημένο τζίρο κατά 50% σε σχέση με το μέσο πρατήριο της αγοράς.
Ο συνολικός αριθμός των πρατηρίων ανέρχεται σε 730 εκατ. των οποίων τα 308  είναι εταιρικά και τα υπόλοιπα 430 είναι  συνεργαζόμενα.
Η διοίκηση φέτος προχωρά σε επενδύσεις ύψους 34,5 εκατ. ευρώ με τη δημιουργία 8 νέων πρατηρίων εκ των οποίων τα 4 θα γίνουν στην Ιόνια Οδό τα υπόλοιπα 2 στην Κρήτη και δύο στην Αττική.
Ωστόσο η εταιρεία έχει έντονη παρουσία στα Βαλκάνια και στην παρούσα φάση κατασκευάζει 2 νέα πρατήρια στη Σερβία και 3 στο Βελιγράδι.
Η Coral έχει παρουσία στη Κύπρο καθώς διαθέτει 31 πρατήρια και το μερίδιο αγοράς της διαμορφώνεται σήμερα στο 15%  το οποίο εκτιμάται ότι θα ανέβει στο 18%.
Πάντως η Coral έχει το δικαίωμα να επεκταθεί με το σήμα της Shell στα  Σκόπια και στην Αλβανία.
Η διοίκηση της εταιρείας προσδοκά ότι τα πρατήρια της θα αυξήσουν τον τζίρο του και από τα άλλα προϊόντα που διαθέτουν  τα πρατήρια τους τα επόμενα χρόνια.
Σε ημερήσια βάση τα πρατήρια πραγματοποιούν 220.000 ηλεκτρονικές συναλλαγές και η πελατειακή τους βάση ξεπερνά τους 830.000 καταναλωτές.
Η διοίκηση της εταιρείας εισέρχεται στη νέα ενεργειακή εποχή έχοντας στο χαρτοφυλάκιο της την άδεια πώλησης φυσικού αερίου και μέχρι σήμερα έχει δύο ισχυρούς πελάτες ενώ ετοιμάζεται να κάνει άνοιγμα στη λιανική αγορά.
Η Coral διαθέτει ίδια κεφάλαια 118 εκατ. ευρώ.
Το μικτό κέρδος της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 165 εκατ. ευρώ το 2017, τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 44 εκατ. ευρώ και ο καθαρός δανεισμός της εταιρείας ανήλθαν σε 147 εκατ. ευρώ.       

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης