Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ιστορικά χαμηλά υποχωρεί το peso Αργεντινής - Στα 23,72 pesos/δολάριο

Σε ιστορικά χαμηλά υποχωρεί το peso Αργεντινής - Στα 23,72 pesos/δολάριο
H Κεντρική Τράπεζα της Αργεντινής αύξησε το βασικό της επιτόκιο στο 40%
Κάτω από τα επίπεδα των 24 pesos υποχωρεί έναντι του δολαρίου το νόμισμα της Αργεντινής, καταγράφοντας απώλειες ανώτερες του 7%.
Η Κεντρική Τράπεζα της χώρας προχώρησε νωρίτερα σήμερα πώληση 1,1 δισ. δολαρίων, προκειμένου να στηρίξει το νόμισμά της, ωστόσο το peso βρέθηκε στα 23,72 πέσος/δολάριο.
Η πτώση πυροδοτήθηκε από την περασμένη Παρασκευή, εν μέσω διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης του Προέδρου Mauricio Macri και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), η οποία συμφώνησε να δώσει στη νότια αμερικανική χώρα πιστωτική γραμμή, η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις θα είναι από 20 δισ. έως 30 δισ. δολάρια.
Η Αργεντινή αγωνίζεται να ολοκληρώσει τις συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα, όταν και λήγουν περίπου 600 δισ. πέσος (περίπου 26 δισ. δολάρια) σε βραχυπρόθεσμα χρεόγραφα (Lebacs) που εκδίδει η κεντρική τράπεζα.
Οι αναλυτές αναμένουν από την τράπεζα να αυξήσει ακόμη περισσότερο τα επιτόκια.
Το πέσος μειώθηκε κατά 11% έναντι του δολαρίου από τις αρχές Μαΐου, οδηγώντας την Κεντρική Τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια στο 40%, σε μια προσπάθεια να καταστήσει το νόμισμα πιο ελκυστικό για τους επενδυτές και τους αποταμιευτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης