Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blick: Ισλαμιστικά σχολεία σε 15 χώρες ετοιμάζεται να ιδρύσει ο Erdogan για να προωθήσει την ισλαμιστική προπαγάνδα του

Blick: Ισλαμιστικά σχολεία σε 15 χώρες ετοιμάζεται να ιδρύσει ο Erdogan για να προωθήσει την ισλαμιστική προπαγάνδα του
Μόνο στην Ελβετία προγραμματίζεται να ιδρυθούν δώδεκα τέτοια σχολεία καθώς ο αριθμός των τούρκων μεταναστών στη χώρα είναι μεγάλος 
Ισλαμιστικά σχολεία που θα φοιτούν τα παιδιά των Τούρκων μεταναστών που ζουν σε δεκαπέντε χώρες της δύσης, πρόκειται να ιδρύσει ο Tayyip Erdogan σύμφωνα με απορρητα έγγραφα που αποκαλύπτει η ελβετική εφημερίδα Blick.
Τα έγγραφα προέρχονται από το Υπουργείο για τους Τούρκους του εξωτερικού (ΥΤΒ), που ίδρυσε ο τούρκος πρόεδρος το 2010, με 300 υπαλλήλους και ετήσιο προϋπολογισμό πάνω από 300 εκ. ευρώ.
Η αναγκαιότητα αυτών των σχολείων επικεντρώνεται στο ότι "πρέπει να καταπολεμηθεί η ισλαμοφοβία –το μεγαλύτερο πρόβλημα των Τούρκων που ζουν στο εξωτερικό- καθώς στην Ευρώπη υπάρχει οργανωμένο σχέδιο ενσωμάτωσης των Τούρκων τα παιδιά των οποίων πρέπει να κρατηθούν μακρά από οικογένειες με ναρκωτικά και ομοφυλόφιλους".
Επίσης, τα σχεδιαζόμενα σχολεία θα λειτουργούν σε εβδομαδιαία και εθελοντική βάση με την στήριξη του τουρκικού κράτους και του κόμματος του Erdogan (ΑΚΡ) και θα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6-17 ετών.
Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνονται μαθήματα τουρκικής γλώσσας, τουρκικής ιστορίας, θρησκείας και πολιτισμού.
Το τουρκικό κράτος θα υποστηρίζει την λειτουργία τους, πληρώνοντας τους δασκάλους, αλλά και το εκπαιδευτικό υλικό. Η Ελβετική εφημερίδα αναφέρει πως για την Ελβετία προγραμματίζεται να ιδρυθούν δώδεκα τέτοια σχολεία.
Το σχέδιο αυτό ανησυχεί τους φιλελεύθερους Τούρκους που διαβιούν στην Ελβετία και στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι οποίοι και πιστεύουν πως η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τα σχολεία αυτά για να προωθήσει την τουρκική εθνικιστική/ισλαμιστική της προπαγάνδα.
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βέρνης, Christof Ramm, δηλώνει πως "ο Erdogan έχει πολιτικοποιήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον τομέα της εκπαίδευσης. Αυξάνεται συνεχώς η ιδεολογική επιρροή που ασκείται στους νέους στον τομέα της εκπαίδευσης. Τον Erdogan δεν τον ενδιαφέρει η ενσωμάτωση, πρωτίστως τον ενδιαφέρει η διάδοση του τουρκικού πολιτισμού. Οι αρχές πρέπει να εξετάσουν με προσοχή τα σχέδια αυτά της Τουρκίας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης