Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Απεβίωσε η πρώην υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας και στέλεχος των Εργατικών, Β. Jowell

Skynews: Απεβίωσε η πρώην υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας και στέλεχος των Εργατικών, Β. Jowell
H Baroness Jowell είχε διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 από το Λονδίνο
Η πρώην υπουργός Πολιτισμού και στέλεχος των Εργατικών, Baroness Tessa Jowell, πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 70 ετών, όπως γράφει το Skynews.
Διαγνώστηκε με την ασθένεια τον Μάιο του 2017, έπαθε αιμορραγία την Παρασκευή 11/5 και έπεσε σε κώμα μέχρι τον θάνατό της.
H Baroness Jowell ήταν μία δημοφιλής προσωπικότητα στο βρετανικό κοινοβούλιο και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων από το Λονδίνο το 2012.
Τότε ήταν στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ τους τελευταίους μήνες συγκίνησε τους συναδέλφους της στο κοινοβούλιο, όταν μίλησε για την ασθένειά της και ζήτησε να έχουν κι άλλοι ασθενείς πιο εύκολη πρόσβαση στην πειραματική θεραπεία.
Η οικογένειά της εξέφρασε τη λύπη της και ανακοίνωσε ότι η Jowell "έφυγε" ήσυχα στο σπίτι της, όπου ο σύζυγος, η κόρη και ο γιος της ήταν στο πλευρό της.
Ο εκπρόσωπος της οικογένειας έκανε λόγο και για τις πειραματικές μεθόδους που εφάρμοσαν οι γιατροί στην Jowell, τις οποίες εκείνη αγκάλιασε, αλλά δυστυχώς ο καρκίνος στον εγκέφαλο εξαπλώθηκε γρήγορα.
Ο πρώην πρωθυπουργός Tony Blair δήλωσε ότι "η Tessa είχε πάθος, αποφασιστικότητα και ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ενώ ο πρώην Βρετανός δρομέας και μέλος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου πρόσθεσε ότι "ήταν κάτι παραπάνω από φίλη".
Εξήρε επίσης τη συμβολή της στην ανάληψη των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, που χωρίς εκείνη δεν θα είχαν γίνει στο Λονδίνο το 2012.
Η Baronesse Jowell έγινε για πρώτη φορά βουλευτής στο νότιο Λονδίνο το 1992 και μετά τη νίκη των Εργατικών πέντε χρόνια αργότερα, ανέλαβε διάφορα υπουργεία, όπως το Εργασίας και το υπουργείο για τις Γυναίκες, πριν αφοσιωθεί στο Πολιτισμού το 2001.
Ανέλαβε επίσης προσωπικά το δύσκολο έργο να πείσει ότι το Λονδίνο ήταν η καταλληλότερη επιλογή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.
Αποχώρησε από τη Βουλή των Κοινοτήτων το 2015 και έβαλε υποψηφιότητα για δήμαρχος Λονδίνου το 2016, αλλά έχασε από τον Shadiq Khan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης