Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαζαρίδης (ΝΔ): Δύσκολα θα αντέξει περισσότερο αυτή η κυβέρνηση - Σχεδιάζουν ήδη την μεγάλη απόδραση

Λαζαρίδης (ΝΔ): Δύσκολα θα αντέξει περισσότερο αυτή η κυβέρνηση - Σχεδιάζουν ήδη την μεγάλη απόδραση
«Τσίπρας και Καμμένος θα φύγουν σαν λιποτάκτες», εκτιμά ο Μ. Λαζαρίδης
«Δύσκολα θα αντέξει περισσότερο αυτή η κυβέρνηση» εκτιμά ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη, Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος".
Όπως αναφέρει «Τσίπρας και Καμμένος θα φύγουν σαν λιποτάκτες» και «σχεδιάζουν ήδη την μεγάλη απόδραση.
Και επειδή ξέρουν πως τα παραμύθια της καθαρής εξόδου δεν περνούν στον κόσμο, επενδύουν στην πόλωση, το φανατισμό, το διχασμό.
Ξέροντας πως δεν μπορούν να προκαλέσουν συσπείρωση, προσπαθούν να προκαλέσουν διάσπαση.
Καλλιεργούν τοξικό κλίμα που βλάπτει τον τόπο».
Ο κ. Λαζαρίδης σημειώνει ότι «στις 20 Αυγούστου, τελειώνει το τρίτο δανειακό πρόγραμμα προς τη χώρα μας.
Δεν τελειώνει, όμως, και το τρίτο Μνημόνιο».
Όπως τονίζεi, «τελειώνουν τα δάνεια, αλλά συνεχίζονται οι μνημονιακές δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου.
H χώρα είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει επιπλέον επώδυνα μέτρα 5,2 δισ. ευρώ.
Να προχωρήσει από την πρώτη του νέου χρόνου, όπως ήδη ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, σε πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, αλλά και σε άλλη μια μείωση των συντάξεων.
Και να εφαρμόσει από την επόμενη χρονιά νέα μείωση του αφορολογήτου, εξαιτίας της οποίας θα επιβαρυνθούμε όλοι με επιπλέον φόρο 600 ευρώ.
Σημειώστε ότι για πρώτη φορά θα μπουν στα σαγόνια της εφορίας και οι εργαζόμενοι των 500 ευρώ.
Οι χαμηλόμισθοι θα χάσουν ένα και οι χαμηλοσυνταξιούχοι δύο έως και τρία μηνιάτικα.
Παράλληλα -όπως ομολόγησε ο κ. Τσακαλώτος- θα υπάρχει αυστηρή επιτήρηση από την τρόικα.
Κυρίως, όμως, χωρίς πιστοληπτική στήριξη θα υπάρχει αυστηρή επιτήρηση και από τις αγορές, που στο πρώτο στραβοπάτημα μπορεί να εκτοξεύσουν τα επιτόκια στα ύψη».
Ο κ. Λαζαρίδης υπογραμμίζει ότι κυβερνητικά στελέχη που δηλώνουν ότι μπορεί και να μην εφαρμοστούν οι προγραμματισμένες νέες περικοπές στις συντάξεις «δημοκοπούν ασύστολα», αλλά και πως «οι περικοπές στις συντάξεις που επέβαλε ο νόμος Κατρούγκαλου εφαρμόζονται ήδη για όλους τους νέους συνταξιούχους». Τονίζει ότι χρειάζεται «μια συνολική επανεξέταση του ασφαλιστικού συστήματος, έτσι ώστε αφενός να διασφαλίζεται η βιωσιμότητά του και αφετέρου να μπει τέλος στις αδικίες που επέβαλε η κυβέρνηση».
Για το αναπτυξιακό σχέδιο που συζητά η κυβέρνηση με τους θεσμούς, σημειώνει πως «σχέδιο με "ιδεολογικό πρόσημο" του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ιδεοληπτικό και όχι αναπτυξιακό», προσθέτοντας πως «ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν δεσμεύει τη Νέα Δημοκρατία».
Όπως εξηγεί, «το αναπτυξιακό σχέδιο που εμείς προτείνουμε ξεκινά αυτό τη δραστική μείωση των φόρων.
Περιλαμβάνει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις με εθνικό πρόσημο.
Προχωρά σε αποκρατικοποιήσεις και αποβλέπει στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την επιτάχυνση της ανάπτυξης».
Τέλος, αναφερόμενος στις σημερινές εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για ανάδειξη προέδρων ΝΟ.Δ.Ε. και ΔΗΜ.Τ.Ο., αναφέρει ότι  αποτελούν «μια μεγάλη καινοτομία» και «είναι υλοποίηση δέσμευσης που ανέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή της διεκδίκησης της ηγεσίας του κόμματος.
Και είναι εφαρμογή του Καταστατικού, όπως τροποποιήθηκε στο 10ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος με στόχο την ανανέωση και τη συμμετοχή των μελών του κόμματος στις εσωκομματικές διαδικασίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης