Διεθνή

Reuters: Τρεις εκρήξεις και μπαράζ πυροβολισμών στo Αφγανιστάν - Tέσσερις νεκροί

Reuters: Τρεις εκρήξεις και μπαράζ πυροβολισμών στo Αφγανιστάν - Tέσσερις νεκροί
Τέσσερις ήταν και οι οπλισμένοι με αυτόματα και χειροβομβίδες δράστες, ενώ 20 συνολικά οι τραυματίες
Μία μάχη ξέσπασε ανάμεσα σε κυβερνητικές δυνάμεις του Αφγανιστάν και μία ομάδα ενόπλων αμέσως μετά από εκρήξεις που ακούστηκαν στην πόλη του Τζαλαλαμπάντ και είχαν ως συνέπεια να σκοτωθούν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 20, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ακούστηκαν τρεις εκρήξεις στο ξεκίνημα μίας απ' ό,τι φαίνεται συντονισμένης επίθεσης, σύμφωνα με εκπρόσωπο της τοπικής κυβέρνησης του Nανγκαρχάρ, ενώ η ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε αργότερα σε ένα συγκρότημα κατοικιών.
Η επίθεση ήταν η τελευταία από μία σειρά χτυπημάτων στο Αφγανιστάν το 2018.
Τα περισσότερα έχουν γίνει στην πρωτεύουσα Καμπούλ, αλλά τον Ιανουάριο του 2018 ένοπλοι επιτέθηκαν  στα γραφεία της οργάνωσης "Σώστε τα Παιδιά" στην Τζαλαλαμπάντ, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 25.
Στην κυριακάτικη (13/5) επίθεση ένας άνδρας ανατινάχθηκε στην είσοδο ενός κτιρίου στο κέντρο της πόλης, επιτρέποντας στους ένοπλους να μπουν στο εσωτερικό του, απ' όπου ακούστηκαν στη συνέχεια κι άλλες εκρήξεις.
Τουλάχιστον τέσσερις από τους δράστες οπλισμένοι με αυτόματα και χειροβομβίδες έδωσαν μετά μάχη με τις κυβερνητικές δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης