Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με δικαστική απόφαση η Conoco μπορεί να κατάσχει περιουσιακά στοιχεία της PDVSA, αξίας 636 εκατ. δολαρίων

Με δικαστική απόφαση η Conoco μπορεί να κατάσχει περιουσιακά στοιχεία της PDVSA, αξίας 636 εκατ. δολαρίων
Η απόφαση αυτή είναι επακόλουθο της εθνικοποίησης έργου της αμερικανικής εταιρείας το 2007 στη Βενεζουέλα
Την εξουσιοδότηση να καταλάβει περιουσιακά στοιχεία της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βενεζουέλας PDVSA στην Καραϊβική, έδωσε δικαστήριο του Κουρασάο στον αμερικανικό όμιλο Conoco.
Η απόφαση αυτή είναι επακόλουθο της εθνικοποίησης έργου της αμερικανικής εταιρείας το 2007 στη Βενεζουέλα.
Η νομική ενέργεια ήταν η τελευταία στην Καραϊβική μετά την επιδίκαση αποζημίωσης ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από διαιτητικό δικαστήριο.
Με την απόφαση αυτή, η Conoco μπορεί να καταλάβει περιουσιακά στοιχεία της PDVSA, όπως πετρέλαιο, υποδομές, πλοία και τραπεζικές καταθέσεις.
Η Conoco, νωρίτερα τον Μάιο του 2018, προχώρησε στην προσωρινή κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του PDVSA στην Αρούμπα, το Μποναίρ, το Κουρασάο και τον Άγιο Ευστάθιο.
Η εν λόγω κίνηση, έπληξε την αλυσίδα εξαγωγής πετρελαίου της Βενεζουέλας η πετρελαϊκή παραγωγή της οποίας έχει καταρρεύσει και βρίσκεται σε χαμηλό 30 ετών, κυρίως λόγω της έλλειψης επενδύσεων και της κακοδιαχείρισης.
Το Reuters ανέφερε ότι η PDVSA προετοιμάζεται να κλείσει το  διυλιστήριο Ισλα που λειτουργεί στο Κουρασάο και παράγει 335. 000 βαρέλια ανά ημέρα εν μέσω απειλών από την Conoco πως θα καταλάβει τα πετρελαϊκά φορτία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης