Διεθνή

Erdogan: Οι Γάλλοι αφάνισαν 5 εκατ ανθρώπους στην Αλγερία - Αν δεν θέλουν την φιλία μας θα λάβουμε τα μέτρα μας

Erdogan: Οι Γάλλοι αφάνισαν 5 εκατ ανθρώπους στην Αλγερία - Αν δεν θέλουν την φιλία μας θα λάβουμε τα μέτρα μας
Η Αλβανία βρίσκεται υπό εισβολή γκιουλενιστών, είπε ο Erdogan 
Σκληρή γλώσσα κατά της Γαλλίας με αφορμή την πρόταση 300 Γάλλων διανοούμενων για αλλαγές στο κοράνι, χρησιμοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan σε ομιλία του στο 11ο Διεθνές Συμπόσιο φοιτητών στην Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τη Γαλλία για τα εγκλήματα που έχει κάνει στην Αφρική, δολοφονώντας στην Αλγερία εκατομμύρια ανθρώπους.
«Αυτή η Γαλλία λίγο έχει απομυζήσει την Αφρική; Αυτοί οι Γάλλοι αφάνισαν 5 εκατομμύρια ανθρώπους στην Αλγερία. Τα ίδια έκαναν και στη Λιβύη. Και βλέπετε και τι κάνουν και εναντίον της Τουρκίας τελευταία. Τι σας κάναμε εμείς; Τι δεν σας δώσαμε εμείς; Αν ανησυχείτε που είμαστε ισχυροί, θέλετε δεν θέλετε, εμείς θα γινόμαστε ισχυροί», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.
Στη συνέχεια προειδοποίησε ότι αν η Γαλλία δεν θέλει να είναι φιλική προς την Τουρκία, τότε και η Τουρκία θα λάβει τα μέτρα της. «Σε όσους εκμεταλλεύονται όχι μόνο τα υλικά πλούτη των χωρών, αλλά και την ιστορία ή την κουλτούρα τους, εμείς θα εναντιωθούμε με όλη μας τη δύναμη. Αγκαλιάστε το κοράνι, μην υποκύπτετε στο ρατσισμό» κάλεσε τη Γαλλία.
Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στην Αλβανία για την οποία είπε χαρακτηριστικά ότι ‘βρίσκεται υπό εισβολή γκιουλενιστών’. «Φυσικά βρισκόμαστε σε επαφές με την Αλβανία. Αργά ή γρήγορα θα συνθλίψουμε αυτές τις δραστηριότητές τους (των γκιουλενιστών εκεί)».
Ο Erdogan υποσχέθηκε επίσης σήμερα να δίνει ακόμη και άδεια εργασίας σε όσους ξένους φοιτητές και απόφοιτους έχουν τελειώσει πανεπιστήμιο στην Τουρκία, προκειμένου να μην επιστρέφουν στη χώρα τους.
Παράλληλα υποσχέθηκε στους φοιτητές ότι θα απολαμβάνουν και ιατρική περίθαλψη άμεσα, χωρίς να περιμένουν 3 μήνες.
Ο στόχος του είναι –όπως είπε- οι ξένοι φοιτητές στην Τουρκία να φτάσουν τις 350 χιλιάδες και να γίνει μία από τις 5 πρώτες χώρες στον κόσμο που φιλοξενεί τους περισσότερους ξένους φοιτητές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης