Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πολάκης: Μητσοτάκης και Γεννηματά ζητούν εκλογές για να προλάβουν να διασωθούν

Πολάκης: Μητσοτάκης και Γεννηματά ζητούν εκλογές για να προλάβουν να διασωθούν
«Αλλά τη χώρα δεν τη συμφέρει να γίνουν εκλογές πριν από την ώρα τους, τον Σεπτέμβριο, δηλαδή, του 2019», σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας
Στον χώρο της υγείας δώσαμε έναν τεράστιο αγώνα για να σπάσουμε το απόστημα της διαφθοράς, το οποίο χρέωσε τη χώρα με 85 δισ. ευρώ μέσα σε είκοσι χρόνια, δηλ. το ένα τέταρτο του δημόσιου χρέους, επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», που κυκλοφορεί αύριο Κυριακή (13/5/2018).
 Ο υπουργός σημειώνει ότι και η εξεταστική για την Υγεία σύντομα θα αποτυπώσει στα πορίσματα της ζητήματα όπως η παράνομη παραχώρηση του «Ερρίκος Ντυνάν», σκάνδαλα διασπάθισης δημόσιου χρήματος όσον αφορά στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά και για το μεγάλο σκάνδαλο της φαρμακευτικής δαπάνης, που έχει ως κορυφή του παγόβουνου τη Novartis, ενώ με αφορμή στο πρόσφατο σκάνδαλο με τα αντικαρκινικά φάρμακα, διαπιστώνει ότι το φάρμακο είναι προνομιακό πεδίο δράσης των απανταχού απατεώνων.
 Παραδέχεται ότι ακόμα και σήμερα δρουν πολλά τρωκτικά και κοριοί στα χαμηλά επίπεδα του, επισημαίνοντας ότι «καταφέραμε και κόψαμε τις μεγάλες μπουκιές και τις μεγάλες μάσες στην κορυφή του συστήματος, αυτές στα υπουργικά γραφεία και στα γραφεία διοικητών μεγάλων οργανισμών και νοσοκομείων» και τονίζοντας πως «με την ενεργοποίηση της νέας Κεντρικής Εθνικής Αρχής Προμηθειών θα πάμε και παρακάτω».
 Επίσης, ο κ. Πολάκης κάνει λόγο για αισθητή βελτίωση και ενδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας με τη στελέχωση του από σημαντικό ιατρικό και νοσηλευτικό δυναμικό μετά την κρίση που πέρασε την περίοδο 2010-2014.
Σε ό,τι αφορά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, υπογραμμίζει ότι η έξοδος θα είναι καθαρή «χωρίς κανένα άλλο προαπαιτούμενο», ενώ λέει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και Φώφη Γεννηματά επιμένουν να ζητούν εκλογές γιατί με την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια τον Αύγουστο «θα πάψει να υφίσταται το όλο αφήγημά τους περί καταστροφής της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ» και «προσπαθούν να προλάβουν να διασωθούν».
«Αλλά τη χώρα δεν τη συμφέρει να γίνουν εκλογές πριν από την ώρα τους, τον Σεπτέμβριο, δηλαδή, του 2019», τονίζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης