Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν «βλέπει» εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - ΕΕ ο νέος Αμερικανός πρέσβης στη Γερμανία

Δεν «βλέπει» εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - ΕΕ ο νέος Αμερικανός πρέσβης στη Γερμανία
O νέος Αμερικανός πρέσβης στη Γερμανία έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις, μετά το αίτημά του να αποσυρθούν οι γερμανικές εταιρείες από το Ιράν
Την άποψη, πως η επιβολή δασμών εκ μέρους των ΗΠΑ σε ευρωπαϊκά προϊόντα, δεν θα προκαλέσει εμπορικό πόλεμο εκφράζει ο νέος Αμερικανός πρεσβευτής στη Γερμανία, Richard Grenell, προσθέτοντας πως ο Donald Trump επιδιώκει «ίσους όρους ανταγωνισμού.  
Σε συνέντευξή του στον γερμανικό Τύπο ο Grenell τονίζει, πως οι ΗΠΑ αναμένουν προτάσεις για την αποφυγή των «τιμωρητικών δασμών» ενώ εκφράζει τον θαυμασμό του για τα εμπορικά επιτεύγματα της Γερμανίας.
«Οι Γερμανοί κάνουν  εκπληκτική δουλειά στο εμπόριο», είπε.
«Δεν θα υπάρξει εμπορικός πόλεμος. Μιλάμε με τους εταίρους μας για την επίλυση ενός προβλήματος», σημείωσε.
Οι ΗΠΑ αναμένουν τις προτάσεις της Ευρώπης πριν λάβουν τις αποφάσεις τους σχετικά με την επιβολή δασμών, αφού εκπνεύσει η προθεσμία της 1ης Ιουνίου 2018, όπως αναφέρει το Reuters.
Να σημειωθεί ότι,ο νέος Αμερικανός πρέσβης στη Γερμανία έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις, μετά το αίτημά του να αποσυρθούν οι γερμανικές εταιρείες από το Ιράν, αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέσυρε τη χώρα του από τη διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά της Τεχεράνης.  
Στη συνέντευξή του, ο Grenell διατηρεί τη σκληρή γραμμή της Ουάσινγκτον έναντι του Ιράν που προκάλεσε απογοήτευση στις πρωτεύουσες της Ευρώπης, επαναλαμβάνοντας τη θέση της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι η ΕΕ πρέπει να επαναφέρει κυρώσεις στο Ιράν.
«Αναμένουμε από τους φίλους και τους συμμάχους μας να μας βοηθήσουν να επαναφέρουμε το Ιράν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» είπε, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν αποδείξεις πως το Ιράν έχει παραβιάσει τη δέσμευσή του περί εμπλουτισμού ουρανίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης