Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο T. Δομαζάκης (Creta Farm) στο BN: Τα οφέλη από τη αναδιάρθρωση των δανείων του Ομίλου

tags :
Ο T. Δομαζάκης (Creta Farm) στο BN: Τα οφέλη από τη αναδιάρθρωση των δανείων του Ομίλου
Τα νέα προϊόντα και η αγορά του 1 δισ. ευρώ.
Με … αέρα 2 εκατ. ευρώ στα λειτουργικά κέρδη ξεκίνησε το 2018 για τη Creta Farms, με την αναχρηματοδότηση των δανείων.
Πλέον ο Όμιλος  μπορεί να απελευθερώσει επιπλέον δυνάμεις που θα τη διατηρήσουν στην κορυφή της αγοράς των αλλαντικών και να επιταχύνει τα βήματα επέκτασης στην εγχώρια αγορά.
Την πλήρη ικανοποίησή του διατυπώνει ο αντιπρόεδρος της Creta Farms κ. Τάκης Δομαζάκης μιλώντας στο Banking News.
Τόνισε ότι οι τράπεζες προχώρησαν στην αναδιοργάνωση του δανεισμού του Ομίλου που ολοκληρώθηκε στα μέσα Μαρτίου.
Η συμφωνία προβλέπει τη μείωση του επιτοκίου, όπως είπε ο κ. Δομαζάκης, ο οποίος εκτιμά ότι η θετική ανταπόκριση θα είναι άμεση στα μεγέθη του ομίλου καθώς διαμορφώθηκαν πιο ευμενέστεροι χρηματοοικονομικοί όροι, γα τον όμιλο.
Επίσης η συμφωνία  περιλαμβάνει τη  μεταφορά του μεγαλύτερου μέρους του κεφαλαίου στο τέλος της 4ετίας (balloon payment) για όλες τις μορφές χρηματοδοτήσεων.
Ο αντιπρόεδρος της Creta Farms υποστηρίζει ότι πλέον νοιώθουμε την …ανάσα της αγοράς και τους καταναλωτές να θέλουν καινούργια προϊόντα και το κυριότερο, οι ίδιοι τοποθετούν ψηλά τον πήχη της ποιότητας που είναι και το πιο  δυναμικό στοιχείο της εταιρείας μας.
Ο κ.Τάκης Δομαζάκης, επισημαίνει ότι οι πωλήσεις εμφανίζουν θετικό πρόσημο από την αρχή του έτους και θεωρεί ότι το συνολικό μερίδιο αγοράς θα κινηθεί υψηλότερα του 30% χάρη στην άνοδο της συνολικής αγοράς και στην προώθηση νέων  προϊόντων.
Η εταιρεία προχωρά στην ολοκλήρωση της παρουσίασης 2 νέων σειρών καινοτόμων προϊόντων όπως είναι το «ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ dry sticks» και το «CRETA FARMS - ΧΩΡΙΣ» δηλαδή χωρίς συντηρητικά.
Να σημειωθεί ότι η Creta Farms έκανε νέα δυναμική είσοδο στον κλάδο κρέατος ψητοπωλείου ευρείας κατανάλωσης(όπως γύρος, σουβλάκια, κρεατοσκευάσματα, μπιφτέκια, κεμπάπ κλπ), ο οποίος αποτελείται από 20.000 ψητοπωλεία - γυροπωλεία με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω του 1 δις ευρώ.
Ο κ. Τάκης  Διομαζάκης  θεωρεί  ότι η είσοδος της Creta  Farms στη νέα αγορά των ψητοπωλείων θα έχει πολύ σύντομα τα ίδια αποτελέσματα που έφερε το προϊόν
Εν Ελλάδι το οποίο σήμερα  είναι ο ηγέτης στην αγορά με 19% μερίδιο αγοράς.
Προσθέτει ότι η αγορά των 20.000 ψητοπωλείων έχει σοβαρούς επαγγελματίες που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα την ποιότητα των κρεάτων.
Η Creta Farms παρουσίασε λειτουργικά κέρδη ύψους 13,09 εκατ. ευρώ το 2017 έναντι 9,9 εκατ. ευρώ το 2016.
Ο τζίρος σε επίπεδο ομίλου ανήλθε σε 108,1 εκατ. ευρώ από 98 εκατ. το 2016.  
Να σημειωθεί ότι η αγορά των αλλαντικών αποτιμάται στα 500 εκατ. ευρώ και υπάρχουν προοπτικές να αυξηθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης