Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: «Μητέρα όλου του κακού» τα επιτόκια - Πρέπει να μειωθούν

Erdogan: «Μητέρα όλου του κακού» τα επιτόκια - Πρέπει να μειωθούν
Έκκληση για χαμηλότερα επιτόκια, τα οποία χαρακτήρισε ως «τη μητέρα και τον πατέρα όλων των κακών», απηύθυνε ο Recep Tayyip Erdogan
Έκκληση για χαμηλότερα επιτόκια, τα οποία χαρακτήρισε ως «τη μητέρα και τον πατέρα όλων των κακών», απηύθυνε σήμερα (11/5/2018) ο πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, ασκώντας νέες πιέσεις στη λίρα, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την ικανότητα της κεντρικής τράπεζας να καταπολεμήσει τον υψηλό πληθωρισμό.
Η λίρα αποδυναμώθηκε στα 4,3080 έναντι του δολαρίου μετά τα σχόλια του Erdogan, από 4,2374 την Πέμπτη, καθώς οι αγορές αναζητούν απεγνωσμένα ενδείξεις για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, προκειμένου να υποχωρήσει ο υψηλός πληθωρισμός και να αποφευχθεί μια υπερθέρμανση της οικονομίας. 
Την Τετάρτη (9/5) η λίρα είχε βρεθεί στο ιστορικό χαμηλό των 4,3780 δολ., ενώ χθες ανέκαμψε σημαντικά, στον απόηχο της είδησης ότι ο Erdogan συναντήθηκε με την ομάδα του για την οικονομία, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης του sell-off στο τουρκικό νόμισμα, που από την αρχή του 2018 υποχωρεί περισσότερο από 10% έναντι του δολαρίου.
«Εάν ο λαός μου λέει να συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι προς τις εκλογές, λέω ότι θα νικήσουμε στον αγώνα ενάντια σε αυτή την κατάρα των επιτοκίων», δήλωσε ο Erdogan από την Άγκυρα, εν όψει των πρόωρων εκλογών της 24ης Ιουνίου.
«Γιατί πεποίθησή μου είναι ότι τα επιτόκια είναι η μητέρα και ο πατέρας όλων των κακών», δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του προς επιχειρηματίες.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης