ΟΗΕ: Ηρεμία επικρατεί στη μεθόριο Λιβάνου - Ισραήλ μετά την κλιμάκωση στη Συρία

ΟΗΕ: Ηρεμία επικρατεί στη μεθόριο Λιβάνου - Ισραήλ μετά την κλιμάκωση στη Συρία
ΟΗΕ: Ηρεμία επικρατεί πάντα στη μεθόριο Λιβάνου - Ισραήλ μετά την κλιμάκωση στη Συρία
Ηρεμία εξακολουθεί να επικρατεί στη μεθόριο μεταξύ του Λιβάνου και του Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα (11/5) η δύναμη του ΟΗΕ για τη διατήρηση της ειρήνης η οποία στρατοπεδεύει στον τομέα, την επομένη των πληγμάτων σε άνευ προηγουμένου εύρος από το Ισραήλ στη γειτονική Συρία.
Από το 2011 ο Λίβανος δεν έχει γλιτώσει από μια διάχυση της σύγκρουσης που μαίνεται στη Συρία.
Οι ισραηλινές επιδρομές που έγιναν χθες πριν από την αυγή εναντίον στόχων που παρουσιάστηκαν ως ιρανικοί στη Συρία προκάλεσαν φόβους για αντίποινα από το λιβανικό σιιτικό κίνημα της Χεζμπολάχ, που είναι σύμμαχος της Τεχεράνης και των συριακών αρχών.
Εξάλλου το Ισραήλ και ο Λίβανος εξακολουθούν πάντα να βρίσκονται τυπικά σε κατάσταση πολέμου.
Η μεθόριος μεταξύ των δύο χωρών φρουρείται από τη Finul, την προσωρινή Δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο.
«Επιβλέπουμε γενικά την κατάσταση, αλλά στον τομέα μας, η κατάσταση παραμένει ήρεμη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Finul, A. Tennedy.
Αυτός διευκρίνισε ότι η δύναμη του ΟΗΕ δεν έχει αυξήσει τον αριθμό των καθημερινών περιπολιών που πραγματοποιεί στον νότιο Λίβανο.
Το Ισραήλ πραγματοποίησε χθες (10/5)δεκάδες αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων στη Συρία, λέγοντας ότι τις έκανε σε αντίποινα για «ιρανικές» ρουκέτες που ρίφθηκαν εναντίον τμήματος των Υψιπέδων του Γκολάν που βρίσκονται υπό την κατοχή του ισραηλινού κράτος.
Το Ισραήλ, που παραμένει επισήμως σε κατάσταση πολέμου με τη Δαμασκό, δεν έχει πάψει να δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει στην Τεχεράνη να χρησιμοποιήσει τη Συρία ως ορμητήριο εναντίον του.
Τους τελευταίους μήνες έχει πραγματοποιήσει πολλές επιδρομές κατά θέσεων των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Assad, της Χεζμπολάχ και όλο και περισσότερο των ιρανικών δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS