Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΥΠΟΙΚ Λουξεμβούργου: H αρχή για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έχει συμφωνηθεί

ΥΠΟΙΚ Λουξεμβούργου: H αρχή για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έχει συμφωνηθεί
Ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Pierre Gramegna, επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις των δανειστών της
Ένα βήμα πριν την έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018 είναι η Ελλάδα, όπως επεσήμανε σήμερα (11/5/2018) ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Pierre Gramegna.
Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στο Reuters λίγο μετά τη συνεδρίαση της EBRD, ο Gramegna επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις απαιτήσεις των δανειστών της εφαρμόζοντας μια σειρά μεταρρυθμίσεων.
«Η οικονομία αναπτύσσεται με ικανοποιητικό τρόπο και ο πρωτογενές πλεόνασμα του ελληνικού προϋπολογισμού είναι υψηλότερο από το ανώτατο όριο που είχε τεθεί» επεσήμανε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «όλα τα φώτα είναι πράσινα» για να κλείσει το δύσκολο κεφάλαιο για την Ελλάδα και την ευρωζώνη.
Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα αποτελέσει ένα κίνητρο ώστε η Αθήνα να συνεχίζει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις.
«Πάντα βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι κάτι πρέπει να γίνει όσον αγορά την ελάφρυνση του χρέους» είπε ο Gramegna και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνουμε αυτό και δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, αλλά η αρχή έχει συμφωνηθεί».
Σημειώνεται ότι τον επόμενο μήνα θα συνεδριάσει το Eurogroup ώστε να συζητηθεί το σχέδιο της Ελλάδας για τη μετα-μνημόνιο εποχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης