Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ακόμη περισσότερες συλλήψεις Τούρκων πιλότων

Ακόμη περισσότερες συλλήψεις Τούρκων πιλότων
Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία αποδεκατίζεται από τον ίδιο τον Erdogan.
Παρά την επιθυμία του για αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο με τις απανωτές παραβιάσεις και παραβάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, ο Erdogan με τα ίδια του τα χέρια αποδομεί ακόμη περισσότερο την τουρκική Πολεμική Αεροπορία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, υπό κράτηση τέθηκαν σήμερα άλλοι 91 ύποπτοι, που ανήκουν στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία, για διασυνδέσεις με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιμάμη Fethullah Gullen, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016.
Οι εισαγγελείς εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης εις βάρος συνολικά 96 τούρκων πολιτών, εκ των οποίων οι 91 από την Πολεμική Αεροπορία και η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητεί τους υπόλοιπους υπόπτους σε μια επιχείρηση που επικεντρώνεται στη Σμύρνη και έχει επεκταθεί σε 15 επαρχίες, μετέδωσε το πρακτορείο.
Οι τουρκικές αρχές έχουν προφυλακίσει 160.000 ανθρώπους και έχουν απολύσει ή θέσει σε διαθεσιμότητα περίπου τον ίδιο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων, μετά την αποτυχημένη στρατιωτική επέμβαση, σύμφωνα με τα στοιχεία του Μαρτίου που εξέδωσε η υπηρεσία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Μεταξύ των συλληφθέντων, έχουν απαγγελθεί επισήμως κατηγορίες εις βάρος περισσότερων από 50.000 και οι ίδιοι έχουν παραμείνει στη φυλακή για όσο διαρκεί η δίκη τους.
Οι δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας έχουν ασκήσει κριτική εναντίον των επιχειρήσεων καταστολής. Οι επικριτές του προέδρου Tayip Erdogan τον κατηγορούν ότι χρησιμοποιεί ως πρόσχημα το αποτυχημένο πραξικόπημα για να πατάξει τους διαφωνούντες. Η Τουρκία υποστηρίζει ότι τα μέτρα αυτά είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση των απειλών προς την εθνική της ασφάλεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης