Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Υποχώρησε κατά -0,4% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο 2018

Γαλλία: Υποχώρησε κατά -0,4% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο 2018
Τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Απροσδόκητη πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Γαλλίας, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (9/5) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, με τα αποτελέσματα να κρίνονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας υποχώρησε κατά -0,4% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2018, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος της τάξεως του +1,1% την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν περαιτέρω άνοδο της τάξεως του +0,4%.
Καθοριστικό ρόλο για την παραπάνω πτώση διαδραμάτισε ο κατασκευαστικός κλάδος, η παραγωγή του οποίοι συρρικνώθηκε κατά -2,7%, αντιστρέφοντας τα κέρδη της τάξεως του +2,8% που σημειώθηκαν τον προηγούμενο μήνα.
Στον αντίποδα, η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου ενισχύθηκε ελαφρώς κατά +0,1%, αντιστρέφοντας την πτώση -0,5% που σημειώθηκε τον Φεβρουάριο 2018, χωρίς να καταφέρνει ωστόσο να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν άνοδο της τάξεως του +0,9%.
Ως εκ τούτου, η βιομηχανική παραγωγή για το σύνολο του πρώτου τριμήνου 2018 υποχώρησε κατά -1,3%, με τον μεταποιητικό κλάδο να καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,8% και τον κατασκευαστικό κλάδο να υποχωρεί κατά -3,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης